Belgian Int’l: Fladberg og Colberg gik hele vejen

Loading

På blot 40 minutter nåede Rasmus Fladberg og Frederik Colberg at spille tre sæt i finalen ved Belgian International. Her mødte de førsteseedede Peter Briggs og Tom Wolfenden fra England i en sen forestilling.

Inden dagens finale havde de andenseedede danskerne kun mødt deres engelske modstandere en gang tidligere. Ved Irish Open 2016 tabte danskerne i tre sæt. Men i dag havde de lært lektien og kom tilbage fra et nederlag i første sæt, før de i sidste ende vandt kampen.

I første sæt trak englænderne pludeslig fra lige før opholdet, og vandt hurtigt første sæt med cifrene 16-21. Især Frederik Colberg havde svært ved at komme i gang og lavede flere uprovokerede fejl. Det var en nervøs forestilling.

I andet sæt var det imidlertid danskernes tur til at få en god start. Lidt held på nettet og mange engelske servefejl sikrede en tidlig dansk føring. En føring som de holdt fast på lige indtil, de vandt sættet 21-13. Det var korte dueller, og englænderne begyndte at virke nervøse og lavede mange fejl, mens Frederik Colberg og Rasmus Fladberg begyndte at se komfortable ud.

Dominans i tredje

Tredje sæt blev domineret af danskerne og var en kort affære, selvom banen undervejs skulle repareres. Englænderne fortsatte det nervøse og fejlbehæftede spil. De blev især udkonkurreret af danskerne på de første tre bolde, og havde især svært ved at vinde på egen serv. Dette kan også ses af den endelige stilling på 21-6 til danskerne i det tredje og afgørende sæt. Rasmus Fladberg påpeger også selv de første tre bolde som værende afgørende:

– Jamen jeg synes, at det bliver afgjort ekstremt meget i de første tre, da boldene var meget hurtige, og der blev dømt mange overhåndsserver. Synes vi stepper op i de første tre, og får vundet offensiven mere end i første sæt. Og så synes jeg vi får en bedre bevægelse og kommer lidt op i spændingsniveau. Så det er bare så fedt at vinde den her, siger Rasmus Fladberg til Badmintonbladet

Udover den flotte danske sejr, så formåede den tidligere suspenderede japanske spiller, Kento Momota, at vinde i herresingle uden at afgive et eneste sæt undervejs i turneringen. Desuden formåede hollandske Selena Piek at vinde både i damedouble og mixeddouble, hvor hun i mixeddoublefinalen slog hendes holdkammerat fra TSS, irske Scott Evans, og hans svenske makker.

 

Læs også

Dobbelt succes i Ungarn

Det blev til to sejre til Hungarian International, hvor blandt andet danmarksmestrene i herredouble, Rasmus …

En kommentar

  1. Sådan Rasmus 🙏🏻 tillykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.