“Riv en af de bedste haller ned og byg klimabelastende betonelementhal”

Loading

På vej hjem fra endnu en lege-aften i Den Store Hal stoppede jeg og tog et hurtigt foto. Hurtigt, fordi myggene var rimelig aggressive. Efter en dag med ret megen nedbør er solen og den blå himmel igen tilbage. Også myggene!

Mit andet hjem, Vordingborghallen fra 1951, er i stor fare for nedrivning. Et byrådsmedlem fra venstre fortalte mig for nogle dagen siden, at flertalsgruppen i kommunens byråd, hvor S er langt den største gruppe, nærmest har taget beslutningen.

Min klub ville så skulle genhuses i andre lokale haller, da vi nok ikke kan få samtlige nuværende haltimer i en og samme hal. Belægningsprocenten på kommunens haller er målt, og ingen hal kan give os vores nuværende antal timer.

Men en hal er mere end bare timer. Mere end bare et sted at motionere. Mere end bare gulv, loft og omklædningsrum.

En hal er et hjemsted. Et sted at føle sig hjemme. Mure er mere end bare noget der bærer og beskytter. Mure, bænke, gulv, loft, bruser, knager, døre er kultur. Og den slags kultur er vanskelig at omplacere.

Bygninger er bærere af en langsommelig, opbygget kultur. River man bygninger ned, fjerner man langt mere end bare de rå materialer.

Det gør mig trist, at mange ting i vores ellers rige samfund gøres til økonomi. Kultur er svær at sætte i et excel skema og lave beregninger på.

Men kultur er vigtig! Kultur er det, der binder os sammen.

Jeg frygter for min klubs sammenhængskraft – og overlevelse. Jeg frygter faktisk også for min egen fremtidige medvirken!Her er mit debatindlæg, offentliggjort på Sjællandske Medier den 23. maj 2024:

“Vordingborghallen

Forstår jeg kommunens argument for at nedrive den gamle, stort set originale hal fra 1951? Ja!. 430.000 kr årligt i driftsudgifter er mange penge for ca 300-400 brugere fra badminton- og tennisklubben, Farmorhuset, Firma Idræt, Prins Jørgen Garden og utallige andre “små-brugere”.

Men hvad med renoveringsbehovet på 10-11 millioner kr? Nej! Det tal er kun opstået ved at medtage selv de mindste “revner” for dermed understøtte den allerede vedtagne beslutning – at rive hallen ned. Det pragmatiske beløb er ca 1 million til et nyt gulv og bla 4 funktionsduelige branddøre. De nuværende er brandfælder, fordi de er ret svære at åbne. Selve hallens ydre skal, tag (som er relativ nyt) og mure, kan holde 10 år mere, hvis ikke længere.

Kommunen taler ofte om idrættens fantastiske betydning for lokalsamfundet, borgerne og folkesundheden, meget gerne ved festlige lejligheder, men når det kommer til prioritering (især økonomisk), ses investeringer i faciliteter og rammer ofte kun som en udgift.

Men riv den dog ned, byens stolthed i 50’erne, 60’erne….ja stadig, og en af de bedste haller i vores Kongerige at spille badminton i.

Ingen grund til at bevare kulturelle mindesmærker, pejlepunkter og tænke bæredygtighed.

Byg endelig en kønsløs, klimabelastende, firkantet betonelement hal uden identitet og holdbarhed, og belast klimaet yderligere med en nedrivning og bortskaffelse af byggematerialer til en pris mellem 2-4 millioner.

Per Damkjær Juhl
Bestyrelsesmedlem og ungdomsansvarlig i 12 år.
www.vordingborgbk.mono.net
Vordingborg Badminton Klub
….stiftet den 17. august 1937”


Link til debatindlæg

https://www.sn.dk/vordingborg-kommune/riv-en-af-de-bedste-haller-ned-og-byg-klimabelastende-betonelementhal/


Badmintonbladet.dk ❤️🙏🏻🇩🇰 Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.