Foto: @Højbjerg Badmintonklub

Stor dansk finaledag i vente til Norwegian

Loading

Der er lagt op ti en flot dansk finaledag til Norwegian International. Næsten alle semifinaler er nu spillet, og der mangler kun herredoublerne. Indtil videre er de fire af de i alt ti pladser danske.

Lørdagen startede med kvartfinaler, og her var størstedelen med danske deltagelse. De mange kvartfinalepladser blev senere vekslet til 10,5 semifinalepladser ud af 20 mulige.

Allerbedst var damedouble, hvor der var to rene danske semifinaler. Den første af den var mellem Rikke Søby/Julie Finne-Ipse og Cecilie Sentow og Gabriella Bøje. Den anden var mellem Line Nørgaard/Nanna Vestergaard og Anne Katrine Hansen/Marie Louise Steffensen. I den første af semifinalerne var det de førsteseedede Julie og Rikke der kom sejrrigt ud af opgøret. 21-16 og 21-11 lød cifrene på.

Den anden semifinale var noget af et drama, hvor det først var ved 25-23 at der blev fundet en sætvinder i første sæt. Det var Line Nørgaard og Nanna Vestergaard der vandt det sæt. Andet sæt var også i ombolde, og her kunne Anne Katrine Hansen og Marie Louise Steffensen med 23-21 nappe det. Tredje sæt blev med cifrene 21-14 til Anne Katrine Hansen og Marie Louise Steffensen, som så møder Rikke Søby og Julie Finne-Ipsen i finalen.

Damesingle var med to danskere i form af Julie Finne-Ipsen og Line Christophersen. Desværre blev det ikke til en dansk finaleplads, da det endte med to nederlag. Line Christophersen var tættest på, men med 16 i tredje sæt forblev det ved ligeved.

Ligesom damesingle var der også to par i mixeddoublesemifinalerne. Her blev det til en finaleplads efter at Alexandra Bøje og Mathias Bay-Smidt i tre sæt gjorde det af med de førsteseedede. Emilie Juul Møller og Kristoffer Knudsen tabte i to sæt.

Kasper Dinesen var eneste tilbageværende dansker i herresingle, og han mødte Ikasts Dey Subhankar. Her blev det til en sikker sejr til Dinesen på 21-11 og 21-17. Han møder Greves Kalle Koljonen i søndagens finale.

I aftenens sidste kamp spiller den halvt danske herredouble med Lasse Mølhede. Han spiller sammen med Oliver Leydon-Davis i den ene semifinale, og i den anden står Morten Bødskov og Mathias Bay-Smidt.

Resultaterne fra Norwegian International

Læs også

Tre danske herresingler videre til hovedturneringen

Flere danskere var idag i kamp i herresinglekvalifikationen til Norwegian Open. Det kastede også et …