Sara Lundgaard.

Sara Lundgaard blog: Jeg lærer og oplever noget nyt hver dag

Loading

sara-pix-1Det 19-årige danske badmintontalent Sara Lundgaard er draget til Taiwan, hvor hun igennem de kommende måneder skal opleve den asiatiske badmintonkultur, samt stifte bekendskab med det kinesiske sprog.

Noget af det, der har overrasket mig mest ved Taiwan, er, hvor smukt her er.

Selv i en storby som Kaohsiung ses der midt i trafikkaos, menneskevrimmel og tårnhøje bygninger smukke templer, store søer og parker, hvor det er muligt at nyde varmen i ro.

Jeg har ikke besøgt hele Taiwan endnu, men jeg har hørt, at især østsiden og Taiwans små øer skulle være særligt smukke, så det glæder jeg mig til at opleve og dele med jer.

Jeg har efterhånden fået en nogenlunde hverdag. Jeg går i skole fra 9-12, og træner fra 15.30-18.30. Det lyder jo som en helt normal dag derhjemme, men det er det langt fra.

Jeg lærer og oplever noget nyt hver dag, og selvom det ofte bare er små ting, bliver jeg til tider helt rundt på gulvet af alle de nye indtryk og informationer.

sara-3Jeg går i klasse med fire japanere, to koreanere, en fra Canada, en fra Indonesien og en italiener.

Det er virkelig spændende at gå i klasse med så mange forskellige nationaliteter, idet vi ofte kommer til at snakke om hvert lands kultur og seværdigheder.

Et af de helt store samtaleemner, som ofte diskuteres både under og efter undervisningen, er mad!

At lære kinesisk har vist sig at være ligeså udfordrende som jeg havde regnet med, men på nogle områder er det faktisk rigtig simpelt.

sara-pix-2Sproget har ikke de samme grammatiske problemstillinger, som jeg er vant til at møde i fx engelsk og tysk.

Som et eksempel bøjer man ikke et verbum efter et bestemt grundled, det er altid det samme. Til gengæld har man på kinesisk fem forskellige måder at udtale et ord på, hvilket til tider er virkelig frustrerende, idet de bare ikke forstår mig, hvis jeg ikke lige ”synger” ordet rigtigt.

Jeg har gået i skole i ca. 4 uger, og jeg kan mærke at det går fremad. Jeg synes allerede, jeg kan mange ord og små sætninger, og jeg er blevet bedre til at skille ordene ad.

Jeg har dog stadig utrolig svært ved at følge med under træning, da jeg ikke lærer badmintongloser i skolen, så der er jeg nødt til at spørge igen og igen. Jeg glæder mig virkelig til, at det begynder at sidde fast!

En sidste ting jeg vil fortælle kort om, er at jeg for nogle uger siden var så heldig at få lov til at besøge en ketsjerfabrik.

Det er den ketsjerfabrik, hvor FZ Forza får lavet deres ketsjere, samt Victor og en masse andre mærker.

Jeg vil ikke gå så meget i detaljer, da det ville tage mange sider at skulle skrive det, men det er virkelig en oplevelse enhver badmintonspiller burde få, da man får så meget mere respekt for sine ketsjere og for dem der står bag.

sara-4Det er et kæmpe arbejde med virkelig mange processer, hvor ketsjerne hele tiden bliver tjekket for de mindste fejl. Som det ses på billedet, er der virkelig mange ketsjere, der bliver sorteret fra!

Til sidst vil jeg gerne lige benytte muligheden for at takke Holstebro Rejsecenter, som via et rejselegat har været med til at gøre denne vilde oplevelse til virkelighed.

Den kommende weekend skal jeg spille turnering i mixeddouble, så det glæder jeg mig til at fortælle om i næste indlæg.

Sara Lundgaard

Læs også

Lundgaard efter fornemt resultat: Vores samarbejde går rigtig godt

Alexandra Bøje og Sara Lundgaard hentede en flot sejr ved anden runde af Orleans Masters. …