BWF´s nye World Tour har store præmiepenge. Foto @ BWF

Høyers vicepræsident bliver gransket og træder tilbage

Loading

Det er blot få dage siden, at det internationale badmintonforbunds præsidentielle makkerpar, Poul Erik Høyer og Gustavo Salazar Delgado blev genvalgt til en ny fire-årig periode. Nu træder Salazar midlertidigt tilbage.

Peruvianske Salazar har bedt BWF om at blive fritstillet fra sine forpligtelser, indtil en undersøgelse af ham i hjemlandet er færdiggjort. Forespørgslen kommer på baggrund af anklager mod Salazar i privat forretningsøjemed, skriver BWF i en kortfattet pressemeddelelse.

Den 52-årige forretningsmand er anklaget for at være involveret i en massiv korruptions- og hvidvaskningsskandale i byggesektoren i Peru.

Salazar dominerede peruviansk badminton i 1980’erne med 19 single og doubletitler.

Anklagerne har ingen sammenhæng med Salazars badmintonaktiviteter for BWF, og hans beslutning om at træde midlertidigt tilbage sker for at beskytte BWF, oplyser Salazar.

Poul Erik Høyer og Gustavo Salazar Delgado har kørt parløb siden de i 2012-13 forberedte deres kampagne for at blive valgt til henholdsvis præsident og vicepræsident for det internationale badmintonforbund. De havde dengang stort fokus på at udbrede kendskabet til badminton til nye dele af verden.

Kilde: BWF

Læs også

Høyer er Danmarks vigtigste idrætspolitiker

Badminton er en af Danmarks mest succésfulde idrætsgrene, målt rent sportsligt. Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.