Sophia Grundtvig. Foto @ VEB

Sophia Grundtvig skifter til tidligere mesterklub

Loading

Der er fortsat godt gang i klubskifterne hen mod sæsonafslutningen. Denne gang er det jyske Sophia Grundtvig, der rejser øst på for at prøve kræfter i nye rammer.

For anden gang inden for en måned har en af Danmarks bedste ungdomsspillere valgt at fortsætte sin udvikling og karriere i  Lillerød Badmintonklub, og dermed får klubben tilgang af endnu en markant spillerprofil, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Det er i skikkelse af den netop nykårede uoficielle europamester i U 17 årgangen, Sophia Grundtvig, der
i sidste måned fyldte 16 år. Trods sin unge alder har hun allerede opnået status som elite/mester-række blandt seniorerne.

På den danske seniorrangliste er Sophia Grundtvig aktuelt nr. 40 i damesingle, men hun har så meget talent, at hun i en nær fremtid vil være at finde bladt Danmark bedste damesingler.

Sophia Grundtvig startede sin badmintonkarriere i Aarhus AB, og har i alle ungdomsårene været en af de absolut bedste spillere i Danmark i alle tre kategorier.  I indeværende sæson har hun repræsenteret Frederikshavn og været fast spiller på Vendsyssels ligareservehold i 3. divison.

Sophia Grundtvig har ikke alene vundet flere danske U 17 eliteturneringer, men også senior M-række- turneringer og satte for 14 dage siden i Sydbank Arena i Kolding som optakt til senior EM et flot punktum for sæsonen ved i suveræn stil at vinde det uofficielle europamesterskab i både damesingle og damedouble.

Cheftræner Tine Baun er begejstret for at få stortalentet ind i folden, og det er et godt match med klubben.

– Vi er i LB utroligt stolte og glade over, at et talent som Sophia vælger lige netop LB fra næste sæson. Sophia er en super sød, målrettet, ambitiøs og empatisk pige, som passer perfekt ind i klubbens værdier.

– Hun kommer med en perfekt indstilling til træningen, som helt sikkert kan være til inspiration for både ungdomsspillerne og seniorerne. Sophia vil sammen med klubbens øvrige spillere højne træningsniveauet og intensiteten, og jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet.

Sophia Grundtvig har udover Frederikshavn og Vendsyssel været tilknyttet projektet Skaade Elite Badminton i Århus, som lukker ned efter denne sæson. Derfor har Grundtvig kigget efter nye veje.

– Jeg har valgt at at tage et stort skridt og flytte til Lillerød. Det har jeg gjort, fordi det set-up, jeg havde i Jylland, desværre ikke kunne fortsætte. Derfor har jeg haft brug for at finde et sted, som jeg tror minder meget om den træningskultur, jeg kommer fra, hvor jeg kan være mig selv 100% og køre på med en masse god træning.

– Jeg har talt med Tine , og jeg synes LB’s værdier er helt fantastiske, hvor man kan være meget seriøs, samtidig med at der er en god stemning.

– Jeg ser meget frem til at få Tine som træner. Jeg har hørt en masse gode ting om hende, og ud fra vore personlige samtaler, synes jeg, hun lyder meget sød og forstående, samtidig med at hun er meget målrettet med sin trænergerning.

Sophia Grundtvig bliver dermed den femte spiller, der nu har valgt at skifte til LB. I forvejen har klubben fået tilgang af Irina Amalie Andersen fra Gentofte, Sofie Nielsen fra Greve og Morten Herschend og Mikkel Mortensen fra Værløse.

Læs også

U17 EM-semifinaler: Fuldt hus til danskerne

Danskerne vandt alle deres semifinaler ved U17 EM. Sebastian Grønbjerg og Clara Graversen krydsede først …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.