Så er det igen holdkamp-weekend

Loading


Anden runde i op- og nedrykningsspillet. 
Held og lykke ude i klubberne og på holdene. 


KLUBBEN OG HOLDET
De to hænger størrelser uvægerligt sammen. I min verden. Anno 1965. Man er i en klub med krop og sjæl. Man spiller 100% på og for holdet. 
Det handler om at spille, træne og udvikle sig, og at gøre det sammen med andre, både for sig selv og så at sige i en større sags tjeneste. I og for fællesskabet, for derved at skabe sammenhæng og sammenhængskraft. Relationer til andre, til omverdenen. For at være en del af verden. 

KLUB OG HOLD….IGEN!
Men hænger de to begreber også sammen for dem, der er født i 1995 eller 2005? Er sammenhængen lige så ubrydelig og stærk i de yngre menneskers sind som i vores ældres? Nok ikke helt, for det er jo de ældres opgave at føre og guide de unge ind i en større verden end dem selv. Men de skal ville det og kunne se og forstå formålet. Med tvang virker det ikke. 

FRA EGO TIL WE GO
!En klub er mere end bare et træningstilbud og spillested. Det er et tilhørsforhold, en gensidig relation, hvor alle både giver og tager. Afgiver og modtager. 

En klub er ikke et tag-selv-bord, hvor man kam tage det, der passer en, uden at gøre noget til gengæld. Sådan er min opfattelse til gengæld af fitness branchen – et sted, hvor den enkelte kan benytte sig af en bred palette af tilbud, og komme og gå, når det passer vedkommende. 

Men selv fitness branchen forsøger at inkorporere det sociale element og skabe fællesskab blandt deres brugere. Både fordi brugerne, eller i hvert fald nogle af dem, efterspørger det og fordi der ganske enkelt er penge i det. 

FÆLLESSKABET
Vi vil alle fællesskabet i større eller mindre grad. Og fællesskab forpligter. Og vi går gerne frivilligt med til at lade os forpligte. At forpligte sig betyder at give uden nødvendigvis selv, umiddelbart, at få noget ud af det. 

Fra ego til we go. 

Hvis ikke du er dér, på den anden side af nettet, til at slå bolden retur, får jeg ikke meget ud af min træning. Kun hvis du feeder, kan jeg øve et slag. Kun hvis du er villig til at tilsidesætte egne behov, kan jeg få et udbytte. Kun hvis du er villig til at spille første herresingle på holdet, selvom modstanderen er frygtindgydende, garanteret vil vinde, måske endda tvære dig ud, udstille dig, blotte dig, muliggør det, at anden, tredje og fjerde singlen måske kan vinde. Et hold og en holdkamp er fællesskabet i aktion. Et fællesskab, som er opdyrket i en klub. 

I en klub respekteres indgår man i en helhed, samtidig med at individet og selvstændigheden styrkes. Udveksling mellem helhed og individ, hvor helheden går forud for “mig først”. 

I en klub husker man historien. Man er faktisk med til at bevare den og fortsætte den. 

Nå, det var en gentagelse af en historie, som jeg har skrevet om mange gange!

God fornøjelse i hallerne og foran TV2 Sport, der sender live fra Spain Masters. 

Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

2 Kommentarer

  1. Hvor er det dejlig og vigtig læsning. Fuldstændig enig. Har selv samme erfaring gennem et langt badmintonliv.
    Tak!
    Steen Fladberg
    Formand, Køge BK

  2. Per Damkjær Juhl

    Meget sent at svare, men hellere sent end aldrig. Hej hr Fladberg. Tak for dine ord. Per Damkjær Juhl, Badmintonbladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.