Foto @ Annette Vollertzen

Jan Ø. kom for sent i gang mod Lee Chong Wei

Loading

Lørdagens anden VM-semifinale med dansk deltagelse var herresingle med Jan Ø Jørgensen. Han var oppe mod den malaysiske superstjerne Lee Chong Wei.

Hidtil har Jan Ø ikke tabt et sæt i VM-turneringen, heller ikke i gårsdagens kvartfinale mod Lin Dan. Men idag var tilbagevendte Lee Chong Wei vanskelig at stoppe. Malaysieren satte et forrygende tempo i indledende sæt, og via 8 point i streg skabte han Lee sig et initiativ, som danskeren ikke kunne svare tilbage på. Første sæt lignede en afklapsning med 21-7.

Til gengæld fik Jan Ø bedre fat i andet sæt, og han tog føringen midt i sættet. Han fik flyttet Lee godt rundt og rykkede på nettet. Desværre manglede nordjyden den fornødne kvalitet mod en meget velspillende Lee Chong Wei i de afgørende bolde. Det blev 20-17, og Jan reddedede ved godt spil to matchbolde, men på den tredje blev løftet fra nettet igen for fladt og kort. Den chance missede Lee ikke, og han spillede sig i sin fjerde VM-finale i træk.

Det bliver søndag mod Chen Long, der ingen problemer havde med at slå Kento Momota i sin semifinale. Dermed bliver finalen en gentagelse af finalen fra København sidste år, der var en meget tæt affære.

Se alle resultater fra VM i badminton.

Læs også

Tre nye nørdede facts om badminton

Vi har her samlet tre nye nørdede facts om badminton, som du kan underholde med …

En kommentar