Sudirman Cup: Stormestrenes møde

Loading

Der var kræs for badmintonkendere på menuen fra morgenstunden i dag. Første kamp i semifinalen mellem Kina og Indonesien stod mellem to par, der samlet har flere VM- og OL-guldmedaljer, end vi andre kun tør drømme om.

Det til lejligheden genforenede kinesiske par Cai Yun og Fu Haifeng har tidligere vundet VM fire gange og OL en enkelt gang, mens Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan dog ”kun” har vundet VM sammen en enkelt gang. Derudover har Setiawan også en VM-titel og en OL-titel med Markis Kido. Så det var absolut badminton af ypperste klasse, vi kunne se frem til med dagens første kamp.

Selv med 269 pladser til forskel på verdensranglisten var der lagt op til et tæt og spændende opgør. Umiddelbart kunne det være svært at spå om, hvem der ville tage sejren. Mens Cai Yun og Fu Haifeng scorede mange af deres points på lange dueller, tog Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan de fleste af deres på de korte dueller. Parrene fulgtes nogenlunde ad i første del af begge sæt. Bedst som det så ud til at indoneserne trak fra i første sæt, tog kineserne seks points på stribe og bragte sig foran. Men hvad den ene side på banen kunne, det kunne den anden side også, og sættet gik til Indonesien med 21-16. Andet sæt var meget lige op til 9-9. Herefter tog Ahmad og Setiawan fem points i streg, og den føring indhentede kineserne aldrig. Samlet indonesisk sejr på 21-16 21-17. 1-0 til Indonesien.

Ulige kampe
Begge singler lignede på papiret ulige kampe, men overraskelser er jo sket før, så indoneserne skulle gå på banen med troen på, at de godt kunne skabe ravage. Denne tro blev dog hurtigt ødelagt.

I damesingle skulle Bellaetrix Manuputty fra Indonesien op mod Kinas regerende olympiske mester og nr. 1 på verdensranglisten, Li Xuerui, der inden dagens kamp førte 7-0 i indbyrdes opgør. Men der blev ikke spillet mere end otte points, før den indonesiske spiller måtte stoppe pga. en knæskade. Kinesisk udligning til 1-1.

At skulle spille semifinale ved hold-VM mod Chen Long i Kina og med tusindvis af tilskuere imod sig, er næppe hverdagskost for nogen. Ikke desto mindre var dette situationen for den blot 17-årige Christie Jonatan. Han kunne dog ikke stille meget op mod overmagten, og selv om han ikke blev decideret fejet ud af banen, så var der aldrig tvivl om kampens udfald. Chen Long vandt 21-10 21-15, og Kina bragte sig foran 2-1.

Og finalepladsen går til…
Kina stillede op med et damedoublepar, der ikke plejer at spille sammen. Måske var de blevet inspireret af den danske landstræners eksperiment med sammensætningen af holdet mod Japan i går?! Det var dog ikke hvem som helst, der skulle op mod den rutinerede indonesiske konstellation, det var nemlig; Tang Yuanting og Yu Yang.

Greysia Polii og Nitya Krishinda Maheswari tog første sæt med 21-17 i et meget lige sæt, hvor parrene fulgtes ad hele vejen. Andet sæt gik til Kina i et lige så tæt sæt, også med 21-17. I tredje sæt gik gassen af ballonen for det indonesiske par, der aldrig kom sig over en spurt på fem kinesiske points til stillingen 11-6. Dette fik de aldrig hentet ind, og sættet (21-15), kampen og holdkampen (3-1) gik dermed til Kina, der skal spille finale mod enten Korea eller Japan, der spiller deres semifinale senere i dag.

Dermed gik badmintonfans glip af det potentielle brag af en kamp mellem to af verdens absolutte toppar i mixeddouble, Zhang Nan og Zhao Yunlei fra Kina og Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir fra Indonesien. Den må vi have til gode til en anden gang.

Resultaterne fra Sudirman Cup

Læs også

EM • Dag 5 • Kvartfinaler

Samtlige kvartfinaler – kan følges på TV2 Play. Semifinaler og finaler vises på TV2 Sport!❤️🙏🏻🇩🇰🔝✅ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.