Tidligere Greve-træner er talentfuld brasilianers træner: Grundet opvæksten er han bagud i kvalitetstræning

Loading

Nadia Lyduch kender de fleste sikkert fra det mangeårige og succesfulde virke som træner for Greve. Her gjorde hun blandt andet på imponerende vis Greve-holdet til danske mestre. Hun er desuden uddannet som Elitetræner af Badminton Danmark som den første kvinde. Nu har hun imidlertid andre projekter i gang, og et af disse er at træne den unge og talentfulde brasilianer Ygor Coelho. Læs om, hvordan det kom i stand, hvad det indebærer og om Coelhos spændende og anderledes historie. 

Det hele startede i november sidste år, hvor Coelho ved Scottish Open løb ind i Lyduchs bror Jonas, som er landstræner i Holland:

– Ygor havde spillet et år i Greve, da han var 17, så vi kendte ham godt. Ygor spurgte der Jonas, om han kendte en træner, der kunne træne ham og holde lidt styr på ham, og han foreslog mig. Han søgte så penge til at få mig som træner via deres olympiske komite, hvilket lykkedes.

I første omgang skal Lyduch så træne ham til 2018, hvor hun blandt andet skal følge ham ved turneringer. Det har dog ikke været helt gnidningsfrit i begyndelsen:

– I starten var det en udfordring at træne ham, da han boede i Frankrig, men da han nu er i Højbjerg og spiller der, er det noget nemmere. Derfor træner vi en del sammen, mest i weekenderne, hvor jeg blandt andet følger ham ved nogle turneringer.

Coelhos brogede badmintonmæssige opvækst 

Men hvad træner Lyduch så på med Coelho, og er der nogle områder, der har mere fokus end andre?:

– Det hele er i fokus, da han stadig er ret ung. Vi træner således det tekniske, taktiske, fysiske og det mentale. Det organisatoriske, altså det at lære at være professionel og hvordan sådan en lever, er også et stort fokus. Så vi træner altså alle områder, men visse områder har mere fokus end andre.

Han er desuden opvokset under fattige kår i Brasilien i favelaerne. Her har hende, der er hans manager, heldigvis taget sig af ham fra en tidlig alder og har hjulpet ham. Han mangler dog derfor en del træningsmæssigt:

– Han mangler grundet disse omstændigheder den gode træning fra den tidlige alder og kvalitetstræning generelt. Han trænede dog i den klub, hans far som træner startede. Her måtte de imidlertid selv blandt andet bygge deres egne baner. Derfor kan man ikke sammenligne den træning, han har fået, med andres på hans niveau, som har haft mere ordnede forhold. Dog har han så lært nogle andre ting, fx at sætte pris på andet i tilværelsen og at være mere åben og taknemmelig for at have fået denne chance.

I morgen kan du læse om, hvilke projekter Lyduch ellers har gang i og hvor langt hun tror, Coelho kan nå.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.