TUC20 • en anekdote

Loading

Nogle få af mine indtryk og oplevelser fra det udenfor de 3 grønne baner i Aarhus – i halvmørket, på gangene, på vejene. 

Min telefon fortæller mig mandag formiddag én side af mine 8 dage i Ceres Arena….“Du brugte 33% mere skærmtid i sidste uge med et gennemsnit på 8 timers og 28 minutter om dagen”.

Der var – og er så meget at fortælle, fotografere, dele og informere om under Thomas & Uber Cup. Udover al den lækre badminton selvfølgelig!

Her er nogle få indtryk……..

DET LILLE RØDE PRESSERUM

Medierne var – lige som spillerne med flere selvfølgelig også splittet op i en grøn og rød zone, hvilket betød, at vi i rød zone (den åbne) var ganske få i vores rum. Tak til det lille faste hold: Fru Eriksen, Eline fra Sport Event Denmark, Ondrej fra Sport Event Denmark (SED)/Badminton Danmark og kæresten Camilla og fotograf Peter Brøgger. I gjorde ugen helt specielt. 

Det lille team gav en utrolig hyggelig atmosfære, og vi elsker jo denne hygge i vores Dronningerige. 

Der var badminton på skærmen, kaffe og småkager fra Danisa (ret mange småkager…..alt for mange faktisk!), en anmeldelse af kanelsnegle, og rigtige megen snak, grin, smil, omsorg og som sagt hygge – nå ja og havbad søndag morgen ved Den Uendelige Bro for Eline og søn, Camilla (ikke på foto), undertegnede og Ondrej (fra venstre)

I ugens løb havde vi besøg af mange – pressechef Jonas, bestyrelsesformand Tore, direktør Bo fra Badminton Danmark, Jim Laugesen, Morten Ankerdal, Tine Baun og Henrik Fallesen fra TV2-holdet, Thomas Lund og Poul-Erik Høyer fra BWF-toppen, Marie fra Politiken, Philip Selman fra JP, Lars Lundov og Frederik Munk fra SED, Jørn Sønderkjær fra Aarhus Kommune, Jesper Ahnfeldt fra Aarhus Teater, Kristian Thrane fra Ocean Race – og ikke mindst Frank Hvam. 


Frank Hvam? Dén Hvam? Jo jo!


Frank og et tv-hold er i gang med optagelser til en udsendelse om dansk badminton og hvordan det kan være, at vores miniputland klarer sig så godt i konkurrencen mod mastodonterne fra Asien. For det burde ikke være muligt for et land med ca 100.000 badmintonspillere at kunne være med i verdenstoppen. 

Men det er det! 

Jeg tror, udsendelsen kommer i foråret 2022 på TV2. Bare følg Badmintonbladet, så skal I nok blive orienteret!

DE FRIVILLIGE

TUC kunne ikke afvikles uden frivillige – både dem i halvmørket ved linierne og alle dem ved dørene, i service, kontrol, sikkerhed, VIP, setup, sekretariat, information, som guide, tolk og chauffør. 

Jeg var med i gruppen af fortrinsvis ældre mænd, der kørte rundt med diverse udstyr og personer til og fra Arenaen og hotellerne i byen og lufthavnene Tirstrup og Billund. 

I “min” bus/bil havde jeg bla de unge til præmieoverrækkelsen, da de ankom til Aarhus Hovedbanegård, hoved- og liniedommere, spillere, mediepersoner, toppen af Badminton Danmark og BWF, vicepræsidenten i Badminton Europe da han landede i Billund, og TUCs læge da hun skulle hjem til hotellet langt over midnat fredag nat – en kvinde fra Indonesien, som jeg endte med at tale med på tysk, fordi hun havde studeret i Kiel og var bedre til tysk end engelsk! 

Min første samtale nogensinde med en indoneser – og så på flydende tysk! 

Jeg elsker at køre bil og ikke mindst servicere – og det gjorde alle de andre frivillige også. Jeg oplevede så megen energi, smil og hjælpsomhed fra alle involverede. Som Eline sagde det en af dagene – det var som om alle ligesom drog omsorg for hinanden og var der for hinanden. 

En fantastisk stemning, selvom øjenene i løbet af ugen blev smallere pga træthed. Humøret gik det dog ikke udover. 

Stor tak til Morten Bødskov (og mor) for en rigtig god oplevelse! 

Jeg kan stærkt anbefale at melde sig som chauffør (og frivillig) – især hvis du er nysgerrig og har lyst til at snakke og dykke lidt ned i dem, der skal transporteres. En bil eller bus er et fantastisk sted til at få et kort indblik i en anden persons historie. I en anden verden. Det tager kun et par minutter at skabe kontakt og åbenhed. 

CORONA TEST

I et rum længere nede af gangen, hvor “Rød presse” lå, var tre kvinder i gang med at pakke testkit til Denmark Open. For også i Odense skal alle i Grøn Zone – spillere, trænere og diverse testes flere gange. 

Jeg spurgte, hvor mange de skulle pakke? 98.000!, sagde den ene uden tøven og med stor troværdighed og uden vaklen i stemmen. Øh!? tænkte jeg og begyndte straks at hovedregne. Og hun holdt masken tilstrækkelig længe til at jeg begyndte at tro på det. Plus/minus 97.000 sagde hun og brød ud i grin. 

Det var på den syvende dag, om fredagen, hvor mange var begyndt at blive træt, men hvor humøret og humoren fortsat intet fejlede. 

Jeg mener at kunne huske, de skulle pakke 2.000 stk test i små pakker med 4-6 stk i hver, og påsætte label og stregkode, så hver modtager kunne spores i tilfælde af positiv test. 

Den tyske lejr havde haft en fysioterapeut siddende på sit værelse i isolation i adskillige dage pga positiv test. Det fortalte den tyske landstræner Detlef Poste mig på turen til Billund lufthavn. Men ellers talte han og jeg mest om hans mange ferier på den jyske vestkyst, lige fra han var en lille dreng til i dag. Selvfølgelig måtte jeg også fortælle ham om skønne Møn, der ligger i min “baghave”. 

DE INDONESISKE FANS

……var absolut til at høre i Arenaen. De slår generelt bare alle på parametrene BEGEJSTRING, POSITIVITET, SMIL, LARM – på den gode måde…..osv. Listen er lang! Også selvom de kun var en lille gruppe på ca 100 personer. 
Tænk at have det publikum! 

Jeg hilste også på de 3 her i Odense til Denmark Open 2021…

Jeg må ganske enkelt til Indonesien en dag og opleve badminton i Istora i Jakarta. Stedet, som ifølge Wikipedia har plads til ca 7.000 tilskuere og er kendt og berygtet for et særdeles højlydt inferno af begejstring, indlevelse, råb, sang, trommer, klappen etc. Af fest og glæde! 

DET DANSKE PUBLIKUM

……blev mere og mere talrige i løbet af ugen. Og hørbare. Især når de to danske hold spillede – og vandt. Ikke så meget, når det gik skidt. 

Vi er bare det bedste publikum i medvind. Eller når en gruppe går forrest med trommer, horn og hepper højlydt. Så stemmer vi i, som flokdyr. Men nogen skal gå forrest. Vi er ikke så glade for at gå foran. Janteloven! 

Giv os en gruppe, hvis opgave det er at lave organiseret støtte, support og larm, så stemmer vi i – med fuld kraft! Husk også, eller især at gøre det, når de danske spillere kæmper i modvind. 

EN UFORGLEMMELIG UGE

Tak for 8 uforglemmelige dage.

Tak til min familie for logi. Tak til gamle og nye bekendtskaber. Tak til alle jer, der gjorde det muligt at se verdensklasse badminton – og holdt ud, trods flere udsættelser. Tak til spillerne for lækker badminton. Tak for damedoublen på 1 time og 57 minutter! 

Badmintonbladet.dk / Per Damkjær Juhl 

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.