Viktor Axelsen. Foto @ Jeppe Billund

Viktor Axelsen går fra talent til verdens bedste

Loading

Viktor Axelsen spiller sit livs bedste badminton, og det gode er, at han kun lige er begyndt. Den 23-årige fynbo voksede op i Odense, hvor han allerede i en tidlig alder fik øjnene op for badmintonsporten, og han har trænet stenhårdt hver dag for at komme til tops. Viktor Axelsen har i øjeblikket stor succes med sine stejle smash og hurtige antrit, der har været med til at slå benene væk under store spillere som Son Wan Ho, Lee Chong Wei, Chen Long og ikke mindst Lin Dan.

Danskeren har fået troen på, at han kan vinde over alle de store kanoner i badmintonsporten. Vendepunktet kom tilbage i december 2016, hvor han stod i en finale mod Tian Houwei fra Kina. Han har tidligere haft store problemer med at vinde finaler, men i denne formåede han at gå hele vejen og vinde sin første Super Series-titel ved Super Series Finals.

Du kan spille på Viktor Axelsen og andre sports- og badmintonstjerner hos Unibet, hvor du finder en række af markedets bedste odds med både vinderspil og sætspil, samt liveodds, som kan være fordelagtigt, når du følger kampen, mens den forløber sig.

Det var med til, at den unge fynbo fik stor selvtillid, og det er en af nøglerne for at komme langt i en sport, hvor Danmark historisk har haft stor succes. Den største præstation, som danskeren har leveret indtil videre, er VM-titlen tilbage i august måned. Her startede han noget svingende ud med en tre sætssejr over en japaner, men derefter var der ingen slinger i valsen.

Mange badmintonfans havde deres tvivl, da Axelsen skulle møde Chen Long i semifinalen i Glasgow. Før opgøret havde han tabt til den regerende OL-mester hele ni gange ud af ti mulige opgør, men denne kamp blev helt anderledes. Viktor Axelsen spillede i et højt tempo, og Chen Long var tydeligt overrasket over danskerens høje niveau. Chen Long blev sendt ud af VM med et nederlag på 21-9 og 21-10, og det er få spillere, som har slået den store kinesiske spiller med disse cifre.

Den 23-årige fynbo bliver verdensmester

Nu var det finaletid for den unge dansker, og her stod den kinesiske legende Lin Dan på den anden side af nettet. Det var en stor opgave for Axelsen, som vidste, at Lin Dan havde stået i VM-finalen mange gange tidligere. Axelsen havde dog en stor tro på tingene, og han fik lagt en perfekt gameplan forud for kampen. I løbet af finalen var det en tydeligt frustreret Lin Dan, som ikke kunne forstå, hvorfor spillet ikke fungerede. Finalen endte i en stor jubel for Viktor Axelsen, da han vandt i to flotte sæt. En stor dansk dag var dermed en realitet, og den store coolness kan netop findes i, at han har stået i finaler før og vundet dem.

I Japan Open var danskeren også i hopla, da han ligeledes gik hele vejen efter en eminent sejr over Lee Chong Wei efter tre sæts hård fight. Dette er en kulmination på hårdt arbejde igennem 10-15 år. Hårdt arbejde kan betale sig, må man sige.

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.