Viktor Axelsen spiller sig overlegent i finalen ved India Open

Loading

Der var danskere i kamp i både damedouble og herresingle til India Open, og det blev med en sejr og et nederlag, og således er der dansk finaledeltagelse i morgen.

Damedoublen tabte desværre i tre tætte sæt til japanerne Naoko Fukuman og Kurumi Yonao. Dermed er den femte-seedede Viktor Axelsen nu den sidste dansker tilbage ved India Open efter, at han vandt over Son Wan Ho fra Korea i to sæt.

Fuldt fokus
Viktor Axelsen trådte ind på banen og spillede fra første til sidste bold et hurtigt og sikkert spil, hvor man kunne se, at den unge dansker havde styr på sin plan. Dette førte til, at Viktor Axelsen vandt kampen med cifrene 21-11 og 21-11. I begge sæt var Viktor Axelsen ovenpå fra start til slut mod den bedste koreanske herresinglespiller, som ellers havde formået at slå Lin Dan ud af turneringen i tirsdags i to sæt. Dermed har Viktor Axelsen taget føringen i deres indbyrdes opgør, som han nu fører 3-2 efter tre sejre i træk mod Son Wan Ho.

I finalen møder Viktor Axelsen et andet ungt talent i form af japanske Kento Momota. Kento Momota tabte det første sæt i sin semifinale og var bagud 3-6 i andet sæt, da hans kinesiske modstander, Xue Song, desværre vred om på knæet. Herefter måtte han bæres ud fra banen på en båre, mens han var i store smerter. Denne ulykke kom efter en periode, hvor den unge kineser ellers lige havde fået bevist sit potentiale ved at spille sig i semifinalen ved både All England og nu også India Open.

Danskerens statistik mod Kento Momota er ikke ligefrem god. Han har tabt fem ud af seks opgør mod japaneren, og har bl.a. tabt de sidste fire kampe i træk. Men hvis Viktor Axelsen ankommer lige så fokuseret og velforberedt i morgen, som han gjorde i dag, så er han langt fra chanceløs. Hvis Viktor Axelsen få forbedret sin statistik mod Kento Momota i morgen, så vil det blive Viktor Axelsens første turneringssejr ved en Super Serie turnering, og vi må derfor håbe, at den unge dansker griber chancen i morgen.

Resultaterne fra India Open

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …