VM-optakt – herredouble: Danmark kan tage guld igen

Boe og Mogensen i jubel. Foto @ Djarum Badminton

Loading

Ikke siden 2003 har Danmark haft et verdensmesterpar i herredoublerækken. Med Carsten Mogensen og Mathias Boe i front har Danmark fire stærke par med, som kan drille de fleste. Skal det omsider blive til guld i Glasgow?

Da VM-lodtrækning blev offentliggjort, sprang det positivt i øjnene, at de fire danske herredouble var havnet i hver deres kvart af programmet. Det vil sige, de kan ikke slå hinanden ud inden semifinalerne.

– Herredoublerækken ser rigtig, rigtig spændende ud. Vi har fire par, der spiller rigtig lækker fjer, fortæller Danmarks assisterende landstræner Thomas Stavngaard i TV2’s podcast.

Udover Carsten Mogensen/Mathias Boe har Danmark Mads Conrad/Mads Kolding, Kim Astrup/Anders Skaarup samt Mathias Christiansen/David Daugaard med i Skotland.

Boe/Mogensen kan efter imponerende resultater før sommerferien regnes blandt favoritterne til den VM-titel, som Lars Paaske og Jonas Rasmussen senest vandt til Danmark i 2003 i Birmingham. Boe/Mogensens store styrke ligger dels i spillet omkring selv/returneringsspillet samt deres evne til justere deres taktiske oplæg undervejs i en kamp.

Vejen frem til kvartfinalerne ser fornuftig ud, med malaysisk og japansk modstand i de første runder. Herefter bliver det alvor. Det vil være kinesere eller indonesere, der for alvor truer Boe/Mogensens gulddrømme. Hold øje med Zhang Nan/Liu Cheng (seedet 8), Kevin Sukamuljo/Marcus Gideon (seedet 3) og Liu Yuchen/Li Junhui (seedet 1).

Man skal heller ikke overse OL-finalisterne Goh/Tan fra Malaysia (seedet 5) og Kamura/Sonoda fra Japan (seedet 4).

Mads Conrad Petersen/Mads Pieler Kolding er Danmarks næstbedste konstellation, og de er seedet 7. Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen er seedet 12, og Mathias Christiansen/David Daugaard er seedet 16.

Assisterende landstræner Thomas Stavngaard udtrykker ønske om en gentagelse af EM-semifinalerne, hvor alle fire deltagere i herredoublerækken var danskere. Det bakker vi helt og holdent op om her på Badmintonbladet.

Se hele VM-lodtrækningen i herredouble

Læs også

Kolding og Conrad slår stærkt par

Mads Conrad og Mads Kolding vandt i anden runde af Indonesia Masters. Kolding og Conrad …

En kommentar

  1. Ønsker alle danske spillere god vind fremover. Hilsen fra Kolding

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.