Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Foto @ Annette Vollertzen

Finn Trærup: Meget tilfreds med to VM-medaljer

Loading

Danmark var repræsenteret to gange på medaljeskamlen, da VM i Jakarta blev afgjort søndag. Det blev til to danske medaljer

Med en bronzemedalje til Jan Ø. Jørgensen og en sølvmedalje til Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl indfriede de danske spillere målsætning om tre medaljepoint. En præstation der skaber glæde hos sportschef i Badminton Danmark Finn Trærup-Hansen.

– Samlet set er vi meget tilfredse med to medaljer og opfyldelsen af målsætningen med tre medaljepoint. Vi er særligt glade for at være repræsenteret på finaledagen i en række, hvor Danmark aldrig før har været i finalen, og Jan Ø. Jørgensen fik den VM-medalje, som han har været skrevet op til i nogle år. Vi oplever, at vi er konkurrencedygtige på det højeste niveau i fire af kategorierne, og at vi er gået et stort skridt frem i damesingle. Vi noterer også nogle gode muligheder for et endnu bedre VM, som vi desværre ikke fik omsat til vores fordel, siger Finn Trærup-Hansen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Nu er sigtekornet rette mod De Olympiske Lege i Brasilien næste sommer, hvortil kvalifikation i badminton er i fuld gang. Derfor skal de danske spillere holde niveauet højt, og der er langt fra tid til at hvile på laurbærrene.

– Nu gælder det om at komme videre fra VM og tage udfordringerne op i de åbne Superseries og Grand Prix turneringer med henblik på kvalifikation til OL. Vi står udmærket rustet, men konkurrencen er også blevet hårdere. Flere nationer har meldt sig på topniveau med rigtig gode spillere, og der har aldrig været så mange åbne turneringer at hente point i.

– De mange turneringer betyder også, at det er svært at få længerevarende træningsforløb passet ind i aktiviteterne, forklarer Finn Trærup-Hansen

Læs også

Fischer med foden i gips: – Jeg vil tilbage for fuld styrke

Joachim Fischer blev alvorligt skadet i 1/8-finalen ved VM. Nu er mixeddouble-stjernen blevet opereret, og …