Alexander Bond er i to finaler i Dutch International

Blandet dansk kvartfinaledag i Bulgarien

Loading

De sidste kvartfinaler ved Eurasia Bulgaria International, der spilles i Sofia i disse dage, er ved at være færdige. Danmark har været repræsenteret i syv af dem, og det har givet lidt blandede resultater.

Begge mixer videre
Såvel Philip Seerup og Irina Amalie Andersen samt Alexander Bond og Ditte Søby Hansen er videre til semifinalerne, efter at de vandt deres kvartfinaler mod henholdsvis russiske og franske modstandere.

Philip og Irina måtte ud i tre sæt, før sejren var i hus over Nikita Fedotovskikh og Lela Minadze. Efter en lidt vag start, hvor de kun fik skrabet 13 points samme i første sæt, afgav de kun 13 og 12 points i de to følgende sæt.

Alexander og Ditte havde en nemmere kamp og vandt med 21-12 21-13 over Jordan Corvee og Anne Tran. Samme Alexander Bond spillede sig senere også i semifinalen i herredouble, hvor han sammen med Joel Eipe slog et sammensat par fra Serbien og Bulgarien i to sæt.

Skidt herredag
De øvrige danske herrer, som var i kamp, måtte desværre alle se sig slået i kvartfinalerne. Således tabte topseedede Emil Holst noget overraskende til Blagovest Kisyov fra Bulgarien, der blot er nr. 116 på verdensranglisten. Bulgareren vandt med to gange 21-18.

Kim Bruun var ude i et langt drama mod franske Lucas Claerbout. De to spillede en kamp, der varede 70 minutter, og som først fandt sin vinder efter 28-26 i tredje og afgørende sæt. Et bittert resultat for danskeren.

Herredoublen med Patrick Bjerregaard og Søren Toft Hansen er netop blevet færdige med deres kvartfinale mod bulgarske Stilian Makarski og schweiziske Gilles Tripet. Efter at have vundet første sæt med 21-17 måtte Patrick og Søren se sig slået med samme cifre i andet sæt. I tredje sæt kunne danskerne ikke følge med, og de tabte med 21-12.

Succes i damesingle
Dimitria Popstoikova fra Bulgarien, der i går fik en god skalp ved at slå andenseedede Zuzana Pavelkova fra Tjekkiet, var i dag oppe mod Natalia Koch Rohde. Den bulgarske spiller frister en tilværelse som nr. 560 i verden.

Natalia gjorde kort proces med gårsdagens overraskelse. Dimitria Popstoikova fik ikke et ben til jorden, og det blev til dansk sejr uden slinger i valsen; 21-6 21-8 efter blot 19 minutters spil

Fire danske semifinaler
Disse resultater betyder, at der er danskere i fire af semifinalerne, der alle spilles senere i eftermiddag.

I mixdouble skal Alexander Bond og Ditte Søby Hansen op mod et walisisk par, Daniel Font og Carissa Turner, mens Philip Seerup og Irina Amalie Andersen møder Tuan Duc Do og Nhu Thao Pham fra Vietnam. En sjov detalje er, at de to par begge er placeret som nr. 765 på verdensranglisten pga. pointlighed, så der er lagt op til en måske meget tæt kamp.

I herredouble møder Alexander Bond og Joel Eipe endnu engang bulgarsk modstand i Daniel Nikolov og Ivan Rusev, mens Natalia Koch Rohde skal op mod Luise Heim fra Tyskland, der noget overraskende slog Nicole Schaller fra Schweiz i sin kvartfinale; tyskeren er rangeret 262 pladser under schweizeren på verdensranglisten.

Se dagens program fra turneringen her.

Læs også

Dobbeltfinale for Bond i Dutch International

I Wateringen i det sydlige Holland har en mindre hær af unge, danske badmintontalenter sat deres …