VM  • D1 • ROYAL ARENA •  “Noget om alt andet end kampene!” 

Loading

Pride og Post Danmark fyldte i hovedstaden, da badmintoneliten ankom til vores Dronningerige, og på åbningsdagen for VM kom Zelenskyj også “lige” forbi på Slotsholmen og lukkede i hvert fald den del ned godt og grundigt. 

Jeg hørte hans taler på vejen fra Sydsjælland til KBH og blev, lige som så mange rørt over hans taknemmelighed og stærke udstråling, som sagtens kunne mærkes på stemmen via P1. 

Måske aktiviterne var årsagen til, at enkelte udenlandske spillere oplevede lidt ventetid på deres transport til og fra hallen i dagene op til mandag. 

På nationens vegne: “Undskyld!”

Bilen parkerede jeg i morges i Nordvest hos datteren, samlede cyklen og tog turen på tværs af bymidten til Ørestaden – efter indkøb af en cykellås og pumpning af dæk hos Lion Cykler på Frederikssundsvej. 

ROYAL ARENA

Royal Arena er en stor arena. I hvert fald i badmintonsammenhænge og i sammenligning med hallerne, der bruges ved Denmark Open i Odense og ved TUC i Aarhus.

Stedet er en smule upersonlig. Vi kan jo som folkefærd, kultur, bedst li’ det hyggelige, det tætte, og her er det svært at skabe hygge og “miljø”. 

INDE I HALLEN

Spillernes entre, op gennem gulvet for enden af hallen, hævet op på et højt plateau, podie,eller runway, for derfra at gå ned ad en buet trappe, er godt fundet på, Og når så spilleren/parret går på runway’en hen mod trappen passerer de deres flag, som vises på en enorm skærm. Det må blive kopieret fremover. Dét kan noget. 

Nyt var også, for mig i hvert fald, at en hjerterytme a la en EKG blev vist, i en dramatisk rød farve, på mega stor og aflang skærm, når der var challenge. 

MEDIEZONEN

I medieafdelingen ligger mixedzone, altså der hvor spillerne interviewes lige efter hver kamp, i samme lokale som “skrivepladserne”, hvilket giver fri adgang til at overvære alle spillerinterviews på nærmeste hold. Det er ikke altid tilfældet. Ofte kræves der en særlig adgangstilladelse til mixedzone, som jeg ofte ikke har haft. Her har alle mediepersoner adgang. 

Det har en stor “charme” at kunne opleve alle stjernerne på en afstand af 1-2 meter og høre dem tale på forskellige sprog. Og det er ekstra super, at spillere som Lee Zii Jia taler engelsk. 

VINDEN

På tribunerne kunne jeg i løbet af dagen tydeligt mærke luften cirkulere. Og den er kølig. Jeg kunne godt have brugt en bluse, så køligt var det. 

Boldene ser langsomme ud. Tunge, siger vi i badmintonlingo. Det kan blive lange kampe, specielt i damedoublerne. 

På banen er der helt tydeligt en drilsk sidevind og muligvis også let vind på langs af banen.

Bolden danser/vibrerer ligesom i luften. I mange kampe var der en del lette fejl – som om, bolden flyttede sig inden spillerne skulle ramme den. Det vil nok forsvinde i løbet af dagene i takt med at spillerne tilpasser sig, adapter. 

Forholdene virker u-danske. Normal spilles der i Danmark ikke under forhold med vind og “urolige og levende” bolde. Og vi spiller slet ikke i store arenaer som denne. 

Hvem kan styre spillet under de betingelser? Hvem gavner det? Vil betingelserne ændre sig, når Arenaen er fyldt, og varmere? 

Hallen blev langsomt fyldt pænt op denne mandag henad eftermiddagen, hvor Bay og Mølhede som de første danskere skulle spille. Dansk publikum vil se danske spillere. 

Begejstringen nåede sit klimaks under Axelsens og Antonsens kampe, der blev spillet samtidig. Klimaks er et stort udtryk. Den store medlevende begejstring har i badmintonsammenhænge aldrig været det danske publikums styrke. Der er i hvert fald plads til forbedring. 

Vi ses igen i morgen formiddag! 

Badmintonbladet 🇩🇰🏆 Per Damkjær Juhl 

Læs også

Indkaldt som reserve….en slidt amatørspillers bekendelser

Det var en helt almindelig holdkamp på en typisk efterårsaften aften i Sakskøbing. I sportscenterets …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.