Her spiller veteranerne om VM-hæder. Foto @ Annette Vollertzen

VM for veteraner: Kineserier

Loading

VM i badminton for veteraner spilles netop i disse dage. Og et af de mest spændende spørgsmål ved dette års VM for veteraner i Helsingborg i Sverige vil desværre aldrig blive besvaret.

Kinesisk forsvindingsnummer
Hele den kinesiske trup på nitten spillere er simpelt hen ikke dukket op på banerne i Helsingborg, og dermed vil der ikke komme noget svar på, om de kinesiske veteraner kunne matche hele den stribe af tidligere elitespillere fra ikke mindst Danmark og Indonesien, der deltager i årets turnering. Kina har nemlig ikke før været med til VM for veteraner. Det er bl.a. fra Danmark Peter Rasmussen og fra Indonesien/USA Heryanto Arbi og Tony Gunawan, der deltager.

Jeg har spurgt VM-turneringens referee, bulgareren Pentcho Stoynov, om hvad kineserne har meddelt turneringsledelsen. Han svarede mig:
– Vi har ikke fået nogen informationer fra Kina. De dukkede bare ikke op.

Kæmpearrangement
Udeblivelsen uden begrundelse har selvfølgelig udløst en række rygter og spekulationer. Et af dem er, at kinesernes fly til London var så forsinket, at de ikke kunne nå et fly til Kastrup. Den er der dog ikke mange, der tror på. Et andet rygte er, at det kinesiske forbund i sidste øjeblik trak stikket af en eller anden årsag.
Men bortset fra denne ærgerlige udeblivelse er der godt styr på organiseringen fra de svenske arrangørers side. Der er omkring 1.300 deltagere fra 47 nationer. Det er mange kampe at få afviklet på de fjorten baner, der er til rådighed i Helsingborg Arena og Idrottens Hus, men tidsskemaet holder ganske pænt.

Masser af vind
Spilleforholdene er svære. Banerne ligger tre og tre i forlængelse af hinanden, og i begge haller er der en generende vind. Værst i Idrottens Hus, hvor vinden fra hallens ventilationsanlæg kan betyde op til halvanden meters med- eller modvind afhængig af side i forhold til, hvor bolden lander ved et gennemsnitligt udført clear. Sådan er det også ofte for elitespillerne i SuperSeries-turneringerne, men de danske veteraner er ganske uvante med vind på banerne.

Livescore og livestreaming
Udover kineserierne — om man så må sige — er der i skrivende stund ikke sket de store overraskelser. De fleste danske medaljehåb er fortsat med, når vi onsdag går ind i turneringens fjerde dag. VM for veteraner kan følges på BWFs hjemmeside, hvor der er livescore, og fra torsdagens kvartfinaler er der livestreaming.

Af Per Dabelsteen (live i Helsingborg)

Læs også

Axelsen mod legenden – Verdensmestrene bliver kronet idag

I dag er dagen hvor vi finder ud af om 20 års ventetid på at …