VM: Kina stadig suveræne

Loading

VM i badminton er nu ovre, og det blev til den helt store triumf for Viktor Axelsen, som blev den tredje dansker til at vinde herresinglerækken. Axelsen følger således i fodsporene på Flemming Delfs og Peter Rasmussen, som vandt i henholdsvis 1977 og 1997. Kina kunne dog med sejr i to række trække fra i forhold til samlede antal verdensmestre

Udover Axelsen blev der også kronet fire andre verdensmestre. I damedouble blev det efter tre sæt Chen Quingchen og Jia Yifan der kunne forsætte den kinesiske dominans i netop denne kategori. 14 gange i streg har kineserne vundet damedouble, og kun tre af de i alt 23 gange der er afviklet VM har kineserne ikke vundet.

I damesingle lykkedes det Nozomi Okuhara at vinde, og dermed kunne Japan stå øverst på skamlen i VM i sammenhæng for anden gang. Eneste gang at japanerne har haft en verdensmester var i 1977 i damedouble.

I herredouble lykkedes det også Kina at vinde, og historisk har det også været deres dårligste kategori, hvor det stadig er Indonesien der har vundet flest gange. Liu Cheng og Zhang Nan blev således det syvende kinesiske par til at vinde i herredouble. Det var således også Zhang Nans fjerde VM titel, men første i herredouble.

I mixeddouble blev det til indonesisk sejr for femte gang, hvor de fire af gangene har været Liliyana Natsir. Sammen med Tntowi Ahmad vandt de efter tre sæt.

Generelt har specielt Kina (63) og Indonesien (22) siddet tungt på verdensmestrene, og med henholdsvis to og en ved det netop overståede er der stadig langt for Danmark. Vi er dog med sejren rykket op som det eneste land med 11, hvor Syd Korea “kun” har 10.

Resultaterne fra VM i badminton

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.