Nanna Vestergaard fra Højbjerg

Højbjerg: Tæt kamp i vente mod Gentofte

Loading

Efter at Højbjerg Badminton Klub i de tre første ligakampe har mødt sidste sæsons guld-, sølv- og bronzevindere venter i 4. runde fredag d. 2. oktober Gentofte på udebane. Det bliver forhåbentlig en mere tæt og lige kamp end Højbjergs tre indledende kampe, om end Højbjerg ikke har favoritværdigheden.

Gentofte, der på 9. pladsen har 3 point i kraft af 2 Golden Set mod henholdsvis Odense og Solrød Strand, har i forhold til tirsdagens kamp mod sidstnævnte møbleret lidt rundt. Mixeddoublen Julie O. Jensen og Nicolai Müller er slet ikke med mod Højbjerg. Og Gentoftes eller succesfulde herredouble Mathias Christiansen og David Daugaard er skilt ad – et sats der formentlig beror på hjemmebanefordelen.

20-årige David Daugaard er forblevet i herredoublen, hvor han sammen med den 18-årige Joel Eipe møder Martin Faaborg og Morten Bødskov. Højbjergs sportschef Michael Kjeldsen anser Gentofte-parret for at være 55-45 favoritter, men Martin og Morten kommer med en god portion rutine og begge er kendt for at gå til stålet – også på det psykologiske plan.

Mathias Christiansen er flyttet over i mixeddoublen, hvor han sammen med Ida Købke møder Emilie Juul Møller og Jakob Staael. Også her mener Michael Kjeldsen, at Gentofte er 55-45 favoritter, men viser Højbjerg-parret samme gejst og spilleniveau som i kampen mod Greves ikke uefne mixeddouble, som blev slået, kan Emilie og Jakob – trods udebanen – godt gøre livet surt for Gentofte-parret.

I herresinglerne er der ifølge Michael Kjeldsen en favorit til hver side. I 1. herresingle anser han Scott Evans for at være favorit mod Kasper Dinesen – 75-25 i procenter. Omvendt er Morten Brødbæk favorit mod Joshua Eipe i 2. herresingle – 65-35.

I damesingle møder Højbjergs unge Alexandra Bøje den 18-årige Sofie Holmboe Dahl, som Højbjergs sportschef anser som 70-30 favorit, men heller ikke i denne kamp er Højbjerg uden muligheder.

I damedouble møder Line Nørgaard og Nanna Vestergaard Gentoftes Camilla Overgaard og Maria Thorberg. Højbjerg-pigerne har indledt sæson flot med sejre mod Team Skælskør-Slagelse og Greve og er i Michael Kjeldsens optik også favoritter i kampen mod Gentofte – 65-35.

Af Ingolf M. Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …