Så har AB Aarhus spillet de sidste kampe i ligakvalifikationen

Loading

Som bekendt havde AB’s ligahold kvalificeret sig til fortsat deltagelse i næste sæsons Badmintonliga, allerede inden de to sidste matcher skulle spilles.

AB’s træner, Thomas Damgaard, valgte derfor at stille med et lidt andet hold i de to sidste matcher end førsteholdet i stærkeste opstilling. Dette for bl.a. at give nogle af de yngre spillere en mulighed for at prøve kræfter med niveauet i Badmintonligaen, samt i den sidste match at spille en slags afskedskamp for Rasmus Bonde og Oliver Babic.

I tirsdagens (den 18. april) kamp på udebane mod Gentofte stillede AB med mindre rutinerede spillere i alle tre singler. Alberte Spure prøvede kræfter med en af de bedste danske damesingler, Sofie Holmboe Dahl, og måtte se sig klart besejret. Lidt flere points fik Martin Bundgaard i 1. herresingle mod Joshua Eipe, men det blev kun til 2 sæt, mens det lykkedes Jakob Godt Hansen at bringe kampen ud i tre sæt ved at vinde 2. sæt mod Mads Christophersen, selv om han tabte kampen.

AB tabte endnu en tresætter, idet Mathias L. Hansen/Emilie Furbo tabte mixeddoublen snævert i tredje sæt, mens AB’s eneste sejr faldt i herredouble, hvor Kasper Antonsen/Philip Seerup var for stærke for Joel Eipe/Frederik Colberg. Forinden havde Anne Katrine Hansen/Trine Villadsen tabt damedoublen i to sæt.

Dermed vandt Gentofte samlet set 5-1, men forhåbentligt har vore unge singlespillere haft godt af erfaringen.

Den næste match fulgte derpå torsdag aften, den 20. april, på hjemmebane i AB og denne gang mod Triton Aalborg.

Igen valgte Thomas Damgaard at give ligaerfaring til Alberte Spure i damesingle og Martin Bundgaard i 2. herresingle. Igen blev det en stor mundfuld for Alberte, idet hun mødte en af Tritons gæstespillere, inderen Saili Deepak, og måtte overgive sig efter to sæt.

I 2. herresingle vandt Martin Bundgaard sin første sejr på ligaholdet ved at besejre Jeppe Bruun Christensen i en lang kamp, hvor han klart afgjorde tredje sæt til sin fordel.

AB stillede med samme mixedouble og damedouble som i Gentofte, og denne gang lykkedes det både for mixeddoublen og damedoublen at hente en sejr hjem.

I 1. herresingle mødtes Rasmus Grill Noes og David Kim Christensen fra Triton, som også vil spille for AB i næste sæson. På forhånd var det ventet, at det ville blive en drabelig dyst mellem de to spillere, men Rasmus Grill Noes ville det anderledes og styrede kampen fortrinligt og vandt relativt sikkert i 2 sæt.

Rasmus Bonde stopper nu karrieren på eliteniveau efter en længere årrække med adskillige ungdoms danmarksmesterskaber, senior DM i herredouble og mixeddouble i 2013, samt et europamesterskab i U19 i 2005.

Oliver Babic stopper også på ligaholdet, fordi han vil prioritere sin uddannelse. Han har et europamesterskab for U19 i herredouble (m/Kasper Antonsen).

På trods af de to rutinerede spilleres erfaring lykkedes det ikke at vinde i herredouble, men der var kamp til stregen, inden de måtte overgive sig.

Dermed endte denne sidste match i ligakvalifikationen med 4-2 til AB, som nu kan gå i gang med at forberede næste sæson i Badmintonligaen, – forhåbentligt uden igen at skulle ende i ligakvalifikationen.

Pressemeddelelse: AB Aarhus

Læs også

Ligakvalifikationen: Opstillingerne til 5. runde

I Ligakvalifikationen spilles fjemte runde tirsdag kl. 19.00, og byder på to kampe, hvor opstillingerne …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.