I går fortalte DR-journalist Ulla Abildtrup om, hvorfor hun har skrevet sin nye bog: “Vi går til badminton”. I dag dykker vi dybere ned i bogens indhold og får forklaringen på, hvorfor det lige er badminton hun har kastet sin kærlighed på.
I gårsdagens artikel berettede Ulla om de udfordringer, hun har haft i forhold til at komme ind i badmintonverdenen. Hun har derfor delt bogen op i to dele, og Ulla fortæller, at første del netop er til:
– Forældre, hvor børnene overvejer at spille badminton eller lige er startet til det. Denne del beskriver så de unikke aspekter ved badminton. Man spiller således på tværs af køn, alder og sprog, og sporten er velegnet til børn med udfordringer.
Hun fortsætter:
– Så er det også sådan, at jeg har oplevet, at når mine børn tænder på noget, så vil de blandt andet have de nyeste sko. Så det er blandt andet ligeledes en guide til, hvad der er mest nødvendigt, når man lige kommer ind i badminton og senere. Vi kan for eksempel godt lige vente med de sko, til vi har set, om barnet skifter sportsgren hurtigt.
Anden del berører aspekter såsom forventinger og kriser
Så er der andel del af bogen, der har et lidt andet afsæt, idet man her som forældre er længere i processen:
– Den er til forældre, hvor børnene er begyndt at spille turneringer eller gerne vil til det. Den handler om et aspekt som, hvordan man læser et program, og hvordan du får du meldt dit barn til en turnering. Desuden centrerer den om klubbernes forventninger og forventningerne generelt til forældrene. Der er også noget om kriser, derunder andenårskrisen. I forhold til kriser er piger et særligt område. Der er nemlig piger, hvor andre piger holder op eller hvor de føler sig ensomme, da de ikke har tid til at være sammen med klassekammeraterne, idet de spiller så meget badminton.
Som Ulla beskrev i går er bogen ydermere krydret med interview, hun har lavet med landets aller bedste inden for feltet. Det er heller ikke tilfældigt, at det lige er blevet badminton, hun har kastet sig over:
– Den giver børn og voksne utrolig meget. Man kan spille på tværs af generationer, hvorfor familien kan spille sammen. Det er en af de mest værdifulde og givende sportsgrene på så mange planer. Man kan derudover spille holdsport og individuelt. Du kan dermed dyrke det på så mange måder, hvilket er rigtig fedt.
Bogen udkommer den 22. august på forlaget Frydenlund.
Ser frem til at læse den.
Min datter pÃ¥ 3 Ã¥r, hun har allerede interesse ð
Hvor er hun fin – begyndt til mikroton/miniton?