Lennart Engler og Mads Selmer Nielsen, trænere i henholdsvis OBK og Kolding, om holdsætning • Tak for jeres refleksioner!

Loading

Læs denne selvreflekterende kommentar fra Lennart Engler (OBK’s Cheftræner og Hovedtræner U15-U17) fra den 6. maj 2023 som svar på opslag på Badmintonbladets facebook om:

“Meddelelse den 04.05.2023 fra Badminton Danmark vedr holdturneringen:

Frist for høringssvar vedr. reglement ændringer i DH-turneringen”


                                            ◾️                                


Mads Selmer Nielsen, hovedtræner i Kolding Badminton Klub – en af de store klubber med mange hold i den danske holdturnering, skriver dette i en let redigeret kommentar (af ham selv) til et tidligere opslag på Badmintonbladet:

“Man skal helt sikkert overveje, at de klubber der rykker op i 1 div eller spiller oprykning til 1 div kan stille et væsentlig stærkere hold nedenunder da det hele rykkes. 

I Kolding mod AB opgøret var det ens fra begge sider, hvor begge holds 3-4 singler i 2 division røg ned og spillede 1-2 single i oprykning til 3 division. Netop fordi begge vores 2 div enten var rykket op eller skulle spille om at rykke op. Så den er egentlig okay vil jeg mene, da præmissen var ens.

1) Man kan begrænse antallet af pladser en spiller kan flytte i singlerne fra holdrunde til holdrunde. Det kunne også reguleres ved at gappet på niveau ranglisten blev endnu mindre end 50 i single og 100 i double. Evt tage fat i badminton danmark ift dispensation.

2) Det kan også vise sig at være en ret stor fordel at have U17-U19 spillere da de kan placeres frit. Det kan være med til sparke til umoralske opstillinger. Mit forslag der er at de må rykkes inden for måske 200 eller 150 point på niveau ranglisten. 

3) At der max må bruges 2 udlændinge per hold. Det er meget normalt i blandt andet Schweiz, hvor ellers Indonesien og Danmark fuldstændig havde overtaget i deres liga. Det er jo super vigtigt de unge for prøvet sig selv af og signalet man sender videre til resten af danske spillere må være motiverende.

Jeg mener, det kan føles og virke umoralsk at sætte hold, fordi når man forstår reglerne, virkelig kan jonglere rundt med nogle spillere på forskellige tidspunkter i sæsonen. Jeg ved ikke om det giver mening. 

Altså føltes det underligt, at jeg kunne booste Koldings 4. hold med 3 spillere i kval kampen, som gjorde vi vandt. Dette kunne kun lade sig gøre, fordi vores 2. div hold spillede oprykning til 1. div og derfor frigjorde det 4 spillere, vi kunne placere anderledes på de lavere hold. 

Så det føles godt og lidt beskidt at vinde til sidst, men siden flere har gjort det – må vi bare følge med og udgøre samme dårlige eksempel.”

 
                                          ◾️                                


Hvorfor er Mads’ kommentar, og Lennart Englers kommentar i går, værd at sætte ekstra lys på?

Fordi de repræsenterer to store klubber med mange hold. Jeg forstår de valg, de træffer, omkring holdsætning, i de almindelige kampe og i kvalifikationskampene. Selv Hvidovres valg. På det rationelle plan. Eller juridiske. 

Men kun på det plan. 

Men jeg mener sport bør afspejle andre værdier – også. 

Derfor er det vigtigt for “os” herude at høre, at storklubberne, eller i hvert fald nogle få – de modige, tør melde ud, at de godt kan se problemet. At de godt selv kan se, at deres valg er…… ikke så fair. 

Det er et vigtigt skridt.

Tak for jeres bidrag! 

Badmintonbladet 🇩🇰 Per Damkjær Juhl

Læs også

“hop, spring, løb, kast, ram, koordiner, hør efter, bliv forpustet og varm, spis madpakke bagefter”

Børnehave-miniton hver tirsdag kl 9.00-12.00 i Den Gamle (istandsættelses- og …synes vi bevaringsværdige) Hal fra …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.