Kan Carolina Marin lave det første VM-hattrick i damesingle nogensinde?

VM-optakt – damesingle: Carolina Marin kan sætte ny rekord

Loading

Sjældent har så mange nationer kunne spille med om medaljerne ved de store mesterskaber som nu. Rækkerne er blevet langt mere uforudsigelige, og især damesinglerækken er et godt eksempel på denne positive udvikling.

Laver Carolina Marin hattrick? Genvinder Ratchanok Intanon titlen igen efter fire år? Kan de unge kinesere stille noget op? Eksempler på relevante spørgsmål, der er enormt svære at besvare. Topspillerne i damesingle ligger enormt tæt, og næsten alle har slået hinanden på kryds og tværs i løbet af det sidste år.

Den forsvarende verdensmester, Carolina Marin, er helt sikkert en mulighed. Hendes fantastiske fysik og vilje af stål har sikret hende VM-guld i 2014 og 2015 samt OL-guld i 2016. Hun præsterer ofte bedst ved de store mesterskaber, og hun er sulten efter at lave det første VM-hattrick i damesingle nogensinde.

Ratchanok Intanon fra Thailand vandt VM i 2013. Siden har hun dog været meget svingende. Men hun har flere gange vist, at hun er i stand til at slå resten af top 10 på en god dag. Dog står hun til at møde førsteseedede Akane Yamaguchi i kvartfinalen, før en ung og stærk inder måske venter på hende i semifinalen.

Læs også: Ratchanok vil genvinde VM-guld

Kina og Korea får det svært

Denne unge inder er ingen ringere end fjerde-seedede P.V. Sindhu, der sidste år vandt sølv ved OL. Hun har dog haft nogle overraskende nederlag op til VM, og i kvartfinalen står hun til at møde kinesiske Sun Yu, som hun tidligere har haft det svært imod.

Netop Kina ser ud til at få det svært. De to bedste kinesiske damesingler har ikke set så skarpe ud siden årsskiftet, og sidst de rigtig gjorde sig bemærkede var i efteråret 2016, hvor He Bingjiao vandt French Open og Japan Open.

Korea har kun en relevant damesingle med til VM, Sung Ji Hyun. Den 26-årige koreaner er meget stabil, og når næsten altid til weekendens kampe. Men hun vinder sjældent semifinaler og finaler, og hun har efterhånden et utal af bronze- og sølvmedaljer.

To seedede outsidere

En af de helt store favoritter, Tai Tzu Ying, har valgt ikke at spille VM i år. Hun har haft et fantastisk år, men hun har alligevel valgt at fravælge VM i Glasgow til fordel for en turnering, der afholdes i hjemlandet. Måske kan dette øge nogen af “outsidernes” chancer.

Læs også: Verdens nummer et fravælger VM i Glasgow

Et eksempel på en outsider kunne være syvende-seedede Nozomi Okuhara. Til trods for den høje seedning, så har japaneren haft et meget skidt år siden OL, hvor hendes landsmand, Akane Yamaguchi, i høj grad har overtaget hendes rolle som ledende damesingle for den stolte badmintonnation. Men i slutningen af juni vandt hun omsider en turnering, da hun slog netop Akane Yamaguchi i finalen ved Australian Open.

En anden spændende outsider er den indiske superstjerne, Saina Nehwal. Den 27-årige inder har været en del af verdenstoppen i mange år, og selvom der er blevet længere mellem turneringssejrene, så skal man aldrig udelukke denne garvede damesingle. Hun er kendt for at spille nogen lange og seje kampe, og vi må vente og se, om fysikken er blevet klar til at understøtte dette spil.

Læs også

Carolina Marin: Jeg vil være nummer et i verden igen

Året har ikke været alt for godt for Carolina Marin, men hun har store mål …

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.