VM-optakt – damedouble: Debutanter og medaljeaspiranter

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Foto @ Jeppe Billund/Badmintonbladet

Loading

For første gang i mange år stiller Danmark med tre par i damedoublerækken. For ét af parrene begynder turneringen på mandag, mens de andre to par må vente til tirsdag.

De tre danske par, der skal repræsentere Danmark ved VM, er Julie Finne-Ipsen/Rikke Søby, Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen. De to førstnævnte par spiller deres første VM sammen, mens Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen bare mangler at klatre ét skridt længere op på sejrsskamlen for at få deres første guldmedalje.

Debutanter til VM
Der venter Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby en utrolig hård turnering med den lodtrækning, de har fået. Som debutant til VM, så kunne man godt håbe på en bedre lodtrækning, så man kan vise, at træningen har givet pote. I deres første runde venter taiwanesiske Chiang Kai Hsin og Hung Shih Han, der er placeret to pladser dårligere end danskerne på verdensranglisten som nummer 30. De to par har ikke stået overfor hinanden før, men uanset hvad, så bliver en eventuel anden runde utrolig svær.

I en eventuel anden runde er det nemlig de sprudlende kinesere, Chen Qingchen og Jia Yifan, der skal overkommes. Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby understreger dog, at det er erfaringen, der er vigtigst til dette VM.

– Vi ved, at der er mange par, vi godt kan slå til et VM. Vi ved også, at der er mange par, vi har det svært med og så er der par, som vi godt ved, vi er lidt dårligere end på papiret, men rigtig gerne vil slå. Vi er egentlig bare ude på at få den bedst mulige VM-træning og suge en masse VM-efaring til os. Så må vi se, om vi kan præstere noget af det bedste, når vi står derovre, sagde Rikke Søby og Julie Finne-Ipsen til Badminton Danmark i deres videoserie “Mit VM”, der kan ses på Youtube.

Ydermere finder vi Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i lodtrækningen, som ligeledes står som grønskollinger sammen til et VM. Dog er det blevet til en flot seedning som nummer femten.

For dem må lodtrækningen ligeledes betragtes som værende hård. Danskerne sidder over i første runde, og spiller deres første kamp på tirsdag, hvor de møder vinderen mellem Rebekka Findlay/Caitlin Pringle fra hjemmenationen Skotland og franskmændene Emilie Lefel og Anne Tran. Herefter ser det dog meget sværere ud, da det med stor sandsynlighed bliver til koreansk modstand i form af femteseedet Jung Kyung Eun og Shin Seung Chang, som danskerne ikke har mødt før.

Læs også: VM-optakt-herresingle: Sidste chance for et mesterskab til Lee Chong Wei?

Mangler bare guldet
Når vi snakker damedouble, så er det umuligt ikke at nævne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Det danske makkerpar har opnået resultat på resultat siden OL, som bekendt blev til en flot sølvmedalje. Et resultat, de dog stadig mangler, er VM-guld. I 2015 blev det til en sølvmedalje, mens de måtte tage til takke med en bronzemedalje tilbage i 2013. Parret mener selv, at de har fundet frem til den rette metode for at komme igennem sommeren på bedste vis.

– Vi har over de sidste par år fundet frem til, synes vi, den rigtige vej til at gå henover sommeren. Vi blev ved VM for to år siden i Indonesien kloge på, hvordan vi skulle lægge vores træning, og jeg synes også, at vi viste op til OL sidste år, at vi fandt vores bedste form der, sagde Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl til Badminton Danmark.

Læs også: Vm-optakt – damesingle: Carolina Marin kan sætte ny rekord

I år er de seedet som nummer to, hvor lodtrækningen må siges at være godkendt. De er oversiddere i første runde, hvor en anden runde formentlig vil byde på indiske modstandere. Inderne, Aswhini Ponnappa og Reddy N. Sikki, var seneste modstanderne i gruppespillet ved Sudirman Cup, hvor inderne her var tæt på at levere en kæmpe overraskelse, men danskerne fik med nød og næppe hevet sejren hjem i tredje sæt.

Hernæst kan de forvente Hye Rin Kim og Yoo Hae Won fra Korea, der er seedet tretten. De to par har mødtes to gange før, hvor danskerne ved begge tilfælde vandt. Hvis danskerne formår at spille sig helt frem til semifinalen, så står der formentlig et koreansk par på den anden side af nettet, som fratog danskerne en All England titel tilbage i marts. Det er Chang Ye Na og Lee So Hee, som danskerne gennem tiden har haft svært ved. Dog vandt danskerne deres seneste møde, som var i semifinalen ved Singapore Open, hvor danskerne senere vandt titlen.

Førsteseedet er de japanske guldfugle fra OL, Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo.

Se resten af lodtrækningen til VM i damedouble her.

 

 

Læs også

Malaysia Masters • Super 500 • D3

2 herresingler, 2 herredoubler og én mixeddouble er videre fra Dag 3 ved Malaysia Masters …

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.