“Åbningsceremonien foregik i -25 graders kulde!….”

Loading

Grønlands bedste badmintonspillere deltager ved Artic Winter Games.


Victoria og Christian skriver:

“Over 60 deltagere fra Grønland rejste den 27. januar 2023 til Arctic Winter Games 2023 i Fort Mcmurray, Alberta, Canada.

Der bliver konkurreret i mange sportsgrene såsom alpin ski, snowboard, arctic sports, Dene Games, bordtennis, basketball, biathlon på ski og sne sko og en masse flere sportsgrene.

Heriblandt er badminton, hvor 8 spillere: Malinnguaq Egede, Malik Thorsen Petersen, Anna Arleth, Jonna Bidstrup Andreasen, Martin Broberg, Miilu Egede, Emilie Sørensen og Thrune Rafaelsen blev udtaget til legene sammen med 2 trænere: Victoria Rafaelsen og Christian Bisgaard og 2 dommere: Olav Hansen og Nuka Amassen.

Legene løber fra den 29. januar til 4. februar, og der spilles både mixeddouble, single og double.

Åbningsceremonien blev skudt afsted i -25 graders kulde med musik, lysshow, fest og masser af kulturel udveksling mellem oprindelige kulture i de 8 regioner, der deltager i legene.

Legene er nemlig ikke kun konkurrence, men også kulturel udveksling mellem oprindelige kulturer nord for polarcirklen med en masse kulturelle events ved siden af konkurrencerne, og en mulighed for unge mennesker at mødes på tværs til en stor sportsfest. Årgangene der spilles i badminton er U17 og U19, og det er derfor lege for unge spirende talenter og uddannelse af nye verdensborgere, der gives mulighed for at få kulturelt udsyn.

Konkurrencerne kan følges på tournamentsoftware og på http://gems.uno/#/Sports

Selve legene er et stort logistisk arbejde med transport på tværs af barske naturomgivelser af 2100 deltagere, foruden mission staff, dommere, frivillige med mere.

Her er de 2100 deltagere indlogeret i participants village i en nordlig canadisk mineby Fort McKay. Et imponerende logistisk arbejde. Men forhold som snestorm, tåge, frosne landingsbaner med mere gør transporten udfordrende.

Desværre har et par enkelte udøvere derfor også misset afgange grundet ufremkommeligt vejr. Det er vi meget kede af, men Air Greenland, Greenland Travel, Badminton Kalaallit Nunaat og GIF – Grønlands Idrætsforbundene Timersorqartigiit Kattuffiat har kæmpet hårdt for at få de resterende udøvere med – dog uden held for nogle få.

Der skal her lyde en tak til alle sponsorer og forbunde for at gøre turen mulig for vores unge mennesker!

Vi ser frem til en god uge med masser af badminton og gode oplevelser.

Victoria og Christian”

(Victoria yderst til venstre og Christian yderst til højre)

                       ———————- 🇬🇱  ———————-

Michael Kleist, Formanden for Grønland Badminton skriver følgende den 27. januar kl 13.53

“ Lidt nyt fra Grønland:
Grønland stiller igen op til Arctic Winter Games, som ikke har været afholdt siden 2018 pga Corona.

I år holdes legene i Wood Buffalo, Canada.

Fra badminton stiller vi med 4 Junior og 4 Juvenile med hver 2 drenge og 2 piger. 2 holdledere og 2 dommere.

Til de seneste lege fik vi 9 guld, 8 sølv og 2 bronzemedaljer. Dem håber vi at kunne forsvare.

Igen i år har været drillet. Vores deltager fra Sydgrønland når, sammen 2 fra Arctic Sports, ikke flyet fra Kangerlussuaq til Wood Buffalo. De bliver fløjet til København og videre i modsatte retning til Wood Buffalo og når frem inden legene begynder.”


……..og følgende opdateringer den 28. januar kl 17.03:

“Hej igen,
En update:
Vores spiller fra Sydgrønland kommer ikke frem pga det dårlige vejr i disse dage.
Flyet som fløj spillerne til Wood Buffalo er netop på vej tilbage på en 4 timers tur, da den skal tilbage på ruteflyvning mellem Grønland og Danmark.”

…..og….

“Hvis det var lykkedes at komme til Kangerlussuaq ville han skulle flyve 4.000 km til København og 8.000 km den anden vej. Det blev dog ikke i år, at han fik lov. Ærgerligt, når der kun er lege hvert andet år. Dog er der AWG igen næste år, da 2022 blev rykket til 2023 pga corona.”

“ Der er lige kommet en opdatering nu, hvor han måske tager afsted alligevel og kommer senere frem.”

                       ———————- 🇬🇱  ———————-

Det er ikke nemt at være badmintonspiller i det nordligste. Det sætter vores såkaldte problemer i et lidt større perspektiv.

Held og lykke, Grønland!

Badmintonbladet.dk 🇬🇱 Per Damkjær Juhl

Læs også

“Jeg er måske medskyldig”

…..kommentar på websiden fra Jan Steffensen til Sung Jacobsens indlæg den 9. april 2024. Se …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.