Viktor Axelsen. Foto @ Annette Vollertzen

Mentaltræning skal hjælpe Viktor Axelsen til OL i Rio

Loading

Da Viktor Axelsen den 28. december kunne falde triumferende på knæ i Falconer Salen efter at have besejret Jan Ø. Jørgensen i finalen ved Copenhagen Masters, var det kulminationen på en lang og succesrig sæson for den unge badmintonkomet.

Mentaltræner
Ud over at genvinde Copenhagen Masters-titlen bød sæsonen bl.a. på et dansk mesterskab i herresingle, sejr i Grand Prix Gold-turneringen Swiss Open, en sølvmedalje ved det individuelle europamesterskab og som kronen på værket en imponerende bronzemedalje ved verdensmesterskaberne i Ballerup i august.

En af nøglerne til succés har ifølge Viktor Axelsen været et intensiveret arbejde med de mentale aspekter, både på og uden for banen.

– I december 2013 indledte jeg et samarbejde med mentaltræner Carsten Oldengaard, og det har virkelig været med til at flytte mig i det seneste år, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Oldengaard.dk.

Han tilføjer, at netop de mentale færdigheder har kolossal stor betydning i en individuel sport som badminton.

Jagten på OL
Et af de vigtigste resultatmål i den kommende sæson bliver jagten på de ranglistepoint, der skal sikre Viktor Axelsen kvalifikation til De Olympiske Lege i Rio i 2016. I øjeblikket er han placeret som nr. 12 på verdensranglisten, og det resultatmæssige fokus er derfor på at kravle så langt op ad listen, at det på skæringsdagen i foråret 2016 udløser en billet til Brasilien.

I samarbejde med mentaltræneren har han defineret en række konkrete temaer, der skal arbejdes særligt med i den kommende tid.

– Jeg skal blandt andet have fat i de situationer, hvor jeg kommer bagud fra starten af en kamp og særligt i første sæt. Det er vigtigt for mig at komme godt fra start, og derfor bliver det et nøgletema at kunne håndtere de situationer, hvor det ikke sker, siger Viktor Axelsen, der sammen med Carsten Oldengaard også vil arbejde med mentale temaer som kropslige fixpunkter og spændingsregulering.

– Det er centralt for Viktor at kunne kontrollere både sin kropslige og mentale spænding op til og under en kamp, da det i sidste ende kan betyde forskellen på at vinde eller tabe en afgørende duel, siger Carsten Oldengaard.

Næste stop: DM
– Det første års samarbejde med Carsten har været utroligt spændende og har åbnet mine øjne for betydningen af de mentale færdigheder, ligesom jeg generelt har fået et nyt og på mange måde mere balanceret forhold til min sport og hele min identitet som professionel badmintonspiller, siger Viktor Axelsen, der ser frem til at udvikle de nye værktøjer endnu mere og gøre dem til afgørende brikker i den kommende tids jagt på succes. En jagt, der som næste stop på vejen indbefatter et forsvar af hans danske mesterskab, når den samlede danske elite sætter hinanden stævne i Frederiksberg Hallerne i februar.

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.