ABC Amager Badminton Club – en trist historie.

Loading

Philip Tu Duong fortæller om Amager ABC:

“Jeg har spillet i Amager ABC siden jeg har været 4 år. Jeg sad i bestyrelsen, det år klubben lukkede ned, og klubben har været mit andet hjem i 14 år (jeg var 18 år da de drejede nøglen om)

Amager ABC (Amager Badminton Club) blev få år tilbage nedlagt efter en voldsom huslejestigning på 160.000, som medførte at klubben blev nødt til at lukke.

https://www.tv2lorry.dk/kobenhavn/kaempe-huslejestigning-lukker-historisk-badmintonklub

Efter lukningen var den oprindelig plan at rive hallen ned og lade de andre faciliteter stå, for at bruge det som beboerlokale og andet.

Mine forældre bor stadig i gården, hvor jeg har haft hele min opvækst, og som I kan se på billederne, så er Amager ABC blevet forvandlet fra at være en af de ældste badmintonklubber på Amager (og måske også Danmark) til at være et opbevaringsrum. 

Nu når ejendommen vil totalrenovere det hele og bygge penthouse-lejligheder og lave nye kælderrum, er alt blevet flyttet ud og opbevaret i hallen. Cykelkælder, tørrerum til vasketøj og opbevaringsrum er resultatet af den sindssyge huslejestigning.

Der er kommet vandskader i gulvet og nu er det hele fallit, hvilket gør mig utrolig ked af at se, idet der er mangel på sportsfaciliteter i Københavns Kommune. 

Alle medlemmerne blev meldt ud, og rigtig mange skiftede til BC37 Amager, som er den søde naboklub, der åbnede armene for alle ABC’erne.

Et trist kapitel er nu overstået, og hallen står der stadig den dag i dag. 

Planen om nedrivningen er sat på pause på ubestemt tid, så ingen ved hvornår Amager ABC får set endelige dødsstød.”

Philip Tu Duong
Tidligere ABC’er

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.