VM-optakt: Velkomstmiddag i Jakarta & Badminton Fans Award 2015

Loading

Jakartas guvernør, Basuki Tjahaja Purnama, bød lørdag alle spillere og trænere velkommen til VM i Jakarta ved en officiel middag på Jakartas rådhus. Her stod den på kulinariske og kulturelle oplevelser i form af indonesisk mad og indonesisk dans.

– Vi vil gerne byde velkommen til alle deltagere ved dette TOTAL BWF VM 2015, og samtidig takke for den tillid, I har vist Jakarta ved at vælge os som vært, sagde Basuki under middagen.

Han var flankeret af Fuad Basya, som er næstformand i det indonesiske badmintonforbund, samt Christopher Kasidi fra Total Indonesia, der begge ligeledes bød velkommen.

– Det er vores opfattelse, at dette VM er en god måde at fremme badmintonsporten på. Som sponsor ønsker vi at tilbyde den bedste turnering til alle dem, som deltager, sagde Christopher Kasidi endvidere.

Badminton Fans Award 2015
Ved samme lejlighed blev der overrakt en indonesisk pris til tre indonesiske spillere og tre udenlandske spillere. Disse er blevet valgt ud fra en afstemning, der har fundet sted på internettet, hvor fans kunne stemme på deres yndlingsspillere.

Årets indonesiske badmintonspiller blev den unge komet Kevin Sanjaya Sukamuljo med 30.641 stemmer. Han vandt foran Mohammad Ahsan, der fik 17.515 stemmer, og publikumsdarlingen Jonatan Christie, der blev treer med 12.438 stemmer.

Kevin Sanjaya Sukamuljo vandt sølv med Masita Mahmudin i mixdouble ved U-VM 2013 og spiller for tiden herredouble sammen med Marcus Fernaldi Gideon. De to har sammen været i to finaler i år, først ved SEA Games i Singapore og derefter ved Taiwan Open Grand Prix Gold. Desværre for dem blev det begge gange til sølvmedaljer, men fremtiden tegner lys for de to unge spillere.

De internationale priser gik til Carolina Marín fra Spanien, der med 22.501 stemmer lige med nød og næppe sneg sig foran Ratchanok Intanon fra Thailand, der fik 22.425 stemmer. På tredjepladsen kom Lee Jong Dae fra Korea med 15.362 stemmer.

Læs også

Axelsen mod legenden – Verdensmestrene bliver kronet idag

I dag er dagen hvor vi finder ud af om 20 års ventetid på at …