Malaysisk badmintonkrise

Loading

Det ser kritisk ud for malaysisk badminton i øjeblikket. Malaysias tidligere nummer 1 i verden i herresingle Lee Chong Wei har styrtdykket ned af verdensranglisten det seneste stykke tid. Den vævre malay er nede som nummer 30 i verden på den nuværende verdensrangliste. Lee Chong Wei har ikke spillet turneringer siden november sidste år, efter han blev testet positiv for doping i august ved VM i Ballerup. Lee Chong Wei har her den 11. april været til høring i Amsterdam om sin dopingsag, men afgørelsen bliver først offentliggjort indenfor 3 uger.

Det er ikke kun på herresinglesiden, det ser tyndt ud for Malaysia. Malaysia har ikke en eneste spiller eller par i top 10 i nogen af de fem kategorier (mixeddouble, damedouble, damesingle, herredouble og herresingle). Bedst placerede malayere er damedoublen Vivian Hoo/Woon Khe Wei, som ligger nummer 13 i verden.
Dette er en stor ridse i lakken for det malaysiske badmintonforbund, som har høje ambitioner om at hente medaljer hjem til Malaysia blandt andet ved VM i Indonesien i år.
Det bliver spændende at se om Morten Frost kan få rettet op på den noget gyngende malaysiske skude.

Kilde: The Star

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Morten Frost: Jeg håber, at badmintonspillerne udviser forståelse og format, når tiden kommer

Den danske badmintonlegende, Morten Frost, har skrevet et bidrag til debatten, om den konflikt, der …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.