Viktor Axelsen fik kun en kamp ved Indonesia Open. Foto @ Annette Vollertzen

Australian Open: Fremragende Axelsen måtte kapitulere til sidst

Loading

Søndag morgen var det tid til finalerne ved Australian Open. Viktor Axelsen, som har spillet en sublim turnering indtil videre, skulle i dagens herresingle-finale op imod verdens nummer 1 Chen Long. Chen Long har en skræmmende statistik i 2015, hvor han ikke har tabt en kamp i åbent spil. Viktor Axelsen, der ligger nummer 9 i verden, har dog imponeret alt og alle ved Australian Open, hvor han både har slået verdens nummer 2 Lin Dan fra Kina og verdens nummer 3 landsmanden Jan Ø. Jørgensen på sin vej ti finalen. Så der var lagt i kakkelovnen til en spændende finale.

Langsom dansk start
I 1. sæt var det tydeligt at se, hvorfor Chen Long ligger nummer 1 på verdensranglisten. Han spillede med stort overskud og pressede Axelsen til at forcere hele tiden. De to spillere havde kontakt med hinanden ved stillingen 4-4, hvorefter Chen Long stak af fra danskeren. 1. sæt endte med de klare sætcifre 21-12 til Chen Long.

Eminent comeback
2. sæt lignede lidt en tro kopi af 1. sæt, hvor Chen Long hurtigt kom foran med 10-5. Derefter var det som at se en forvandlet Viktor Axelsen, som spillede med stor præcition og snilde, hvilket rystede Chen Long meget. Axelsen tog 9 point i træk og gik fra 5-10 til 14-10. Denne imponerende stime viste sig at være nok til at sikre sig 2. sæt, som den unge dansker vandt med flotte 21-14.
Chen Long fik den bedste start på 3. sæt, hvor Axelsen diskede op med lidt lette fejl. Chen Long kom foran med 7-3. Viktor spillede sig dog flot tilbage. Det resulterede i en dansk føring ved opholdet i 3. sæt på 11-10. Efter opholdet viste kineseren imponerende styrke, og det var tydeligt at se, Axelsen var lidt halvtræt efter en lang kamp. Chen Long kom foran med 14-10, og det så ud til at knække Axelsen. Viktor kæmpede alt hvad han kunne, må lige lidt hjalp det. Chen Long vandt 3. sæt med 21-18 og sikrede sig dermed titlen ved Australian Open 2015 efter en meget velspillet finale.

Resultater fra Australian Open

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.