“……. så følger en række input til både Holdturneringsudvalget og Badminton Danmark” • Rasmus Jensen, KMB2010

Loading

Rasmus Hjortkær Oldrup Jensen (Bestyrelsesmedlem og Seniorformand i KMB2010) skriver:

“Kære Holdturneringsudvalg / Badminton Danmark!

Som efterspurgt af Holdturneringsudvalget, så følger en række input til både Holdturneringsudvalget og Badminton Danmark.

– Nyt pointsystem: Det kan godt være, at BWF, herunder Asien, ikke træder til handling og laver om i score-systemet, men Badminton Danmark bør gå forrest og spille bedst af 5 sæt til 9 eller 11, eller alternativt indføre samme scoresystem som i tennis og padel, eventuelt til 5 point i partierne. Dette er en nødvendighed for at bringe mere spænding ind i kampene for seere og tilskuere. Når man ser en badmintonkamp, så bliver det først interessant at følge med fra 15-15. Det skal laves om, så momentum skifter mere.

– Diskvalificering, hvis man ikke stiller fuldtalligt hold: Hvis der ikke stilles fuldtalligt hold på et øvre hold, så bør holdet rykkes ned i efterfølgende sæson. Dette bør indføres for at undgå, at badminton løber ind i tilfælde som i Skælskør de senere år, hvor der stilles op uden fuldtalligt hold i Ligaen, da det ikke rammer deres underliggende hold i Serie 1. Dette hænger sammen med nedenstående om at sikre Badmintonligaen som produkt.

– Fokus på TV-produkt i Ligaen: Vi skal have fokus på at lave et produkt, som kan vises på TV2 Sport, hvoraf TV-pengene herfra skal gavne og løfte Ligaklubbernes økonomi, som det ses i fodboldverdenen. Derudover bør Liga navnet sælges som produkt – se eksempelvis Lunar-ligaen og Arla-ligaen i padel eller 3F Superligaen i fodbold.

– Maks. 3 udlændinge på Ligahold: I relation til ovenstående, så skal det maksimalt tillades at spille med 3 (eller lignende antal) udlændinge på Ligaholdene, så vi ikke skal se Frankrig mod Holland eller overbenyttelse af spillere fra Østeuropa. Samtidig fremmer vi dansk talentudvikling ved at bruge danske spillere.


– Begrænsning på antal hold i Liga-2. div. / decentralisering: Hvis man har et hold i Ligaen eller 1. division, så bør klubbens 2. hold højest kunne spille i 3. division.

Vi skal have bredt sporten ud til flere klubber, så vi ikke har store centre som Højbjerg, Solrød, Gentofte og Skovshoved, som får for stor magt ved at tiltrække spillere med de bedste sparring- og træningsmuligheder. De bedste ungdomsspillere bør i stedet samles på kræftcentretræninger rundt i landet, hvilket er styret af Badminton Danmark.

Desuden fjerner man muligheden for, at storklubberne kan rykke rundt på deres spillere sidst på sæsonen, så de kan beholde deres hold i de øverste rækker. Der bør ses mod eksempelvis fodbold, hvor et 2. hold højest kan spille i Danmarks-serien. Deraf må storklubberne lægge et større fokus på deres ungdomsspillere, mens seniorspillerne på 1-2 divisionshold får mere sjov ved at være bærende spillere i mindre klubber. Dermed kommer der fra storklubberne mere fokus på deres Ligahold og ungdomshold, som det ses i FCK, Brøndby, FCN og FCM m.fl. i fodbold. Desuden fremmer det ikke vores talenter at spille på et 3-4 hold i en storklub, hvor der ikke er noget at spille for. Frem for at komme til mindre klub og spille med, hvor det er sjovt og der skal tages ansvar. Det vil højne talentudviklingen, så længe talenterne kan træne sammen på kræftcentre.

Som sidste pointe, så bør det give mindre besvær ift. holdsætning, særligt papirhold og op/nedrykning af hold 1-3 division.

– Strammere regler for benyttelse af U17-19 spillere på seniorhold: Der skal indføres strammere regler for benyttelse af U17-19 spillere på seniorhold, hvilket skal sørge for, at U17-U19 spillere i mindre grad flyttes rundt mellem hold, som det passer klubberne ift. modstanderen og placeringen i rækken (vigtigheden af holdkampen). Specifikke forslag hertil modtages…  

– Tydeliggørelse af op/nedrykning på BadmintonPlayer: Det bør være muligt at lave en brugervenlig opdatering af BadmintonPlayer, så det tydeligt fremgår af stillingen, hvilke hold der står til at rykke op og ned, eller får kvalifikationskampe. Dermed skal trænere, spillere, holdledere mm. ikke skæve til et reglement, der i forvejen er svært at finde for den almene badmintonspiller.

– Samme serveregel på tværs af alle rækker og mere ansvar til referee: Indfør samme serveregel på tværs af alle rækker og lad referee få mere magt i divisionskampe, da deres rolle ellers er meget overflødig. Det ses alt for ofte i doublerne, at tætte kampe vindes på ulovlige server, hvor referee ikke tør gå ind. Hvis der serves meget højt eller ned af ryggen på modstanderen, så skal den dømmes af referee.

– Placering af ligakampe om fredagen eller lørdagen: Det skal være en fest at komme til Ligakamp. Derfor er et forslag at lave flere fredagskampe i Ligaen, hvor tilskuerne kan gå på weekend efterfølgende og dermed hygge sig mere. Det skal selvfølgelig passes ind i den internationale badmintonkalender, men vi skal undgå kedelige mandagskampe uden tilskuere i hallen, fordi de skal op på arbejde.


– Fællesspisning: Badminton Danmark og klubberne bør overveje at genindføre muligheden for fællesspisning efter som minimum divisionskampe. Badminton Danmark giver tilskud, mens spillerne betaler et lille beløb hver, som holder gang i cafeterierne i hallerne og udvider spillernes netværk og sammenhold på tværs af klubber. Dette har tidligere været helt unikt for badmintonsporten, så hvorfor ikke genindføre muligheden?  

– Lukkede hold: Badminton Danmark og klubber skal være åbne for at lave lukkede hold, som det ses i særligt padel og fodbold, hvor man spiller kampe med sine kammerater og ikke skal være en del af en klubtræning. Det vil særligt tiltale aldersgruppen fra 25-35 år, hvor der i mange tilfælde ikke er tid til ugentlige træninger, men man stadig gerne vil spille kampe, dyrke motion og hygge sig med et hold.

På vegne af Rasmus Hjortkær Oldrup Jensen (Bestyrelsesmedlem og Seniorformand i KMB2010)”

Læs også

The Badminton Experience • Antonsen & Vittinghus • 58!

Anders won another tournament, so that means we are also back with another TBE Episode! …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.