Badminton Danmark: Derfor fælles ungdoms-DM i 2015

Loading

BadmintonDanmark_Logo_Red_RGBFra og med denne sæson 2014/2015, er det besluttet at afholde individuelt ungdoms DM, som et samlet arrangement for U13, U15, U17 og U19. Det blev her i weekenden stadfæstet på det nyligt afholdte hovedbestyrelsesmøde.

Den konkrete grund til dette er, at man de seneste år har oplevet, at det har været svært at finde klubber der vil påtage sig opgaven med at afholde de enkelte årganges danmarksmesterskaber. Det er erfaringen, at klubberne ikke har ressourcer til sådant, ligesom man måske ikke kan se, hvad man som klub helt får ud af at arrangere turneringen, siger Kenneth Larsen, Politisk Elite- og Eventansvarlig.

På trods af at et samlet DM udspringer af ovenstående problematik, ser vi det nye format som en opgradering af ungdoms DM som helhed. I det nye format får vi en turnering med mange deltagere, og dermed også med mange mennesker til stede i hallerne under kampene. Ligeledes vil det formentligt blive lettere for klubberne at deltage, idet alle klubbens spillere skal samme sted hen, og man derfor kan arrangere en fælles klubtur, og således måske styrke klubfællesskabet. Badminton Danmarks eventafdeling har i det nye koncept mulighed for at levere ressourcer og arbejdskraft, ift. til at arrangere og afvikle mesterskabet, hvilket vil aflaste den arrangerende klub væsentligt. Med et fælles UDM, sigter vi mod at skabe en event, der via omfang og indhold kan generere både mere opmærksomhed og økonomi, samt bibringe deltagerne en oplevelse der er helt speciel, fortæller Kenneth Larsen, Politisk Elite- og Eventansvarlig.

Ungdoms GP som har kørt i en årrække, vil i de næste 2 sæsoner ikke blive afholdt, da det vurderes, at der ikke er plads og økonomi til at afvikle begge turneringskoncepter. Efter de første 2 år, vil fælles UDM blive evalueret i forhold til at vurdere om konceptet fungerer efter hensigten.

Ungdomsklassifikationsturneringerne afskaffes ligeledes og det vil være de gældende point som gør om man rykker op til sæsonstart eller ikke. Dog fastholdes Ungdomsklassifikationsturneringen for U12 i det nuværende format og i den allerede planlagte weekend.

Vi arbejder i skrivende stund på at få Ungdomsklassifikationen og de tidligere UGP point på plads tilpasset det nye format.

I forhold til selve planlægningen af UDM, fortæller Eventchef Brian Bach Moesgaard. Det fælles UDM er planlagt til den første weekend i maj måned, hvor vi er klar over at der falder en del konfirmationer. Det har været svært at planlægge dette nye tiltag ift. sæsonens øvrige aktiviteter, så alle er helt tilfredse. Vi gør dog vores bedste. Det har desværre ikke været muligt at placere første års turnering på andre terminer, da der enten er fyldt ud med andre aktiviteter, eller der har ikke været ledige faciliteter med 25 baner til rådighed, så det har naturligvis spillet kraftigt ind i endeligt valg af termin. Vi tager alt hvad vi kan med i overvejelserne hver gang vi planlægger terminer, men med de mange Elite aktiviteter og udtagelser i foråret, har det denne gang ikke været en nem opgave. Næste sæson har vi fundet en lidt tidligere ledig termin, og den planlægges allerede nu, så vi kommer væk fra den store konfirmationsweekend.

Kilde: Badminton.dk

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.