Badminton dominerede ved European Games

Loading

European Games er nu overstået og det var med kæmpe succes for dansk badminton. Tre guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje blev det til i Baku hvor den europæiske version af OL blev afholdt.

Kigger man på den generelle danske medaljehøst var der 12 medaljer, og dermed tegner badminton sig for omkring 42% af den danske medaljehøst, og alene ville have kunne indfri målet om fem medaljer til legene.

– Ser vi på legene med danske briller, er det gået over al forventning. Medaljemæssigt lagde vi langsomt fra land, mens vi de seneste dage nærmest har haft dansk medaljeregn i Baku, siger Morten Rodtwitt chef de mission for det danske hold ved European Games i en pressemeddelelse.

– Vi vidste, at badmintonspillerne ville komme til at spille med i de sjove kampe, fordi Danmark er så langt foran andre europæiske lande i badminton. Men vi havde alligevel ikke forestillet os, at få medaljer med hjem i alle rækker, siger Morten Rodtwitt.

Ud over de fem danske medaljer var der guld til Simone Tetsche Christensen i BMX, sølv til Maja Jager i bueskydning, sølv til Stine Nielsen og Steffen Olsen i 10 meter luftriffel mixede hold, bronze til René Holten Poulsen i 1.000 meter kajak, bronze til Tobias Bjerg i 50 meter brystsvømning, og bronze til Julie Kepp Jensen i 50 meter fri og 50 meter butterfly.

Kilde: DR.dk

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.