VM-træning skal skabe formtop

Loading

I dag starter VM-træningen for de danske badmintonspillere, der i begyndelsen af august rejser til Indonesien i bestræbelsen for at komme til at stå øverst på skamlen til verdensmesterskaberne. For hvis formen skal toppe på det helt rigtig tidspunkt, kræver det grundig forberedelse.

Om præcis seks uger går de første spillere på banen i den legendariske Istora Senayan arena i Jakarta, når VM i badminton begynder. Flere tusinde indonesiske fans vil råbe på lægterne, og spillerne vil være topmotiverede for at præstere det ypperste. Langt fra Indonesien i det endnu ikke sommervarme Danmark glæder landstræner Lars Uhre sig allerede til, at han skal afsted.

– Nogle af mine største oplevelser som badmintontræner knytter sig til den hal, fordi det er et helt fantastisk sted at spille. Indoneserne elsker badminton, og så sidder de tæt på banen og er meget højlydte. Heldigvis har vi haft flere gode oplevelser i hallen, som gør, at jeg altid glæder mig til at komme tilbage, og når det så er til VM, bliver det selvfølgelig endnu større, fortæller han.

Seks tilrettelagte uger
Til verdensmesterskaberne i år bliver det forhåbentlig endnu engang til gode oplevelser for den danske landstræner og resten af landsholdet, og derfor er VM-træningen begyndt hjemme i Danmark. I Brøndby Hallen tog spillerne i dag hul på første del af den seks ugers forberedelse.

– De første tre uger er rimelig hårde med lidt mere basis træning og meget fysisk træning. Når vi når torsdag i uge tre er spillerne ret smadrede, og de har brug for ekstra tid til et restituere, derfor er der lagt en forlænget weekend ind her, forklarer Lars Uhre.

I den fjerde uge er der kampsparring med nogle af de bedste spillere fra Europa, og i de sidste uger står den på nedtrapning og finpudsning inden afrejse mod Indonesien. En håndfuld spillere rejser dog til Taiwan Open i den tredje træningsuge for at få deres kampsparring her.

– Vi laver dette seks ugers program for at prøve at skabe en formtop og for at få en stor mængde træning og boldberøring. Vi bygger den fysiske form op og trapper herefter ned, så spillerne har fysisk overskud og er hurtige, når vi kommer til mesterskabet. Vi finjusterer selvfølgelig hele tiden modelen og holder øje med, hvor spillerne er, men vi synes, vi har fundet en ret god formel, siger den danske landstræner.

Særlige forhold
Selvom Istora Senayan er et helt fantastisk sted at spille, er der også flere ting at tage højde for, når man skal spille her, fortæller Lars Uhre.

– Der er meget vind, og det gør, at man ikke kan spille banen så let, som vi kan i Brøndby og langsommere haller. Det betyder, at meget af spillet vil koncentrere sig om forbanen og servesituationen, og det forbereder vi os meget på og laver øvelser på det. Der er også rigtig varmt og meget støj fra de fantastiske tilskuere, som kan gør det svært at holde hovedet koldt. Så vi snakker meget om er, at være klar på, at der kommer en masse stressefaktorer, men det skal ikke have større effekt, end det fortjener.

VM begynder mandag den 10. august og lodtrækningen til mesterskabet finder sted den 27. juli.

Kilde: Badminton Danmark

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.