Lee Chong Wei fylder 33 år i dag.

Fødselsdagsbarnet Lee Chong Wei skal blive mere fit

Loading

Lee Chong Wei kæmper for at komme tilbage til verdenstoppen, men vejen er lang og stenet. I dag fylder den stille malaysier 33 år, og der er fortsat et stort arbejde, der skal gøres.

Da Lee Chong Wei gæstede Odense i sidste uge i forbindelse med Denmark Open, blev han besejret allerede i anden runde af Nan Wei fra Hong Kong. I sidste måned røg stjernen tidligt ud af både Korea og Japan Open.

– Vi holder øje med hans udvikling. Morten Frost er på den opgave, og vi trykker ikke på panikknappen endnu. Førsteprioritet er fortsat, at han skal kvalificere sig til OL, fortæller det malaysiske badmintonforbunds midlertidige præsident, Al-Amin.

Mens Lee kæmper med formen, så buldrer Chen Long derudaf. Han har vundet syv titler i 2015 – fem Superseries-turneringer i England, Malaysia, Australien, Korea og Danmark. Han har vundet VM og en Grand Prix Gold i Taiwan. Desuden var han med på holdet, da Kina vandt Sudirman Cup i maj.

– Chen Long virker urørlig med sin store rækkevidde, solide defensive og skarpe angreb. Og så er han super fit, vurderer tidligere storspiller Rashid Sidek.

– Ved Denmark Open spillede Chen Long i mere end en time mod Wei Nan i kvartfinalen og mod Viktor Axelsen i semifinalen. Alligevel viste han høj klasse også i finalen mod Tommy Sugiarto.

Rashid Sidek mener, at hvis Lee Chong Wei og de andre spillere skal bryde Chen Longs dominans, så må de forbedre deres fysiske form og udvikle nye våben i deres spil.

– Chong Wei skal i bedre form, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at gøre det godt i internationale turneringer igen.

Chen Long har trukket sig fra French Open i denne uge, så Lee Chong Wei undgår at møde den stærke kineser. Lee står til at møde Viktor Axelsen i 2. runde.

Kilde: The Star Online

Læs også

Dubai World Superseries Finals: Viktor Axelsen slår Lee Chong Wei i finalen

Efter en hurtig sejr i gårsdagens semifinale skulle Viktor Axelsen i dag forsøge at forsvare …