Badmintonligaen: Gentagelse af Guldmatchen ender med en klar sejr

Rasmus Gemke i aktion. Foto @ Tine Bay

Loading

På Krøyersvej i Skovshoved stod Badmintonligaens nummer ét, Skovshoved, over for Team Skælskør-Slagelse i grundspillets sidste runde. Det var de to holds første møde siden Guldmatchen i sidste sæson. Holdkampen blev dog ikke så spændende som finalen, da hjemmeholdet havde overtaget i hele holdkampen

Skovshoved har i denne sæson været ganske suveræne i grundspillet, og det satte de en ekstra tyk streg under efter aftenens kamp mod Team Skælskør-Slagelse. Første kamp blev hurtigt afgjort, da Mads Conrad-Petersen/Carsten Mogensen fra Skovshoved gjorde kort proces mod Søren Gravholt/Scott Evans fra Team Skælskør-Slagelse med 21-14, 21-9.

– De gør det svært for os, og vi prøver at spille vores chance. Jeg spiller måske i dag en rolle, jeg ikke er vant til, og derfor prøver jeg for meget i stedet for bare at spille med og spille mit eget spil, siger Søren Gravholt til BadmintonBladet.dk

Der var noget mere spænding om udfaldet i kampen mellem Mette Poulsen fra Skovshoved og Line Kjærsfeldt fra Team Skælskør-Slagelse, og det var samtidigt en kamp mellem to af de bedste damesingler i Danmark. Kampen startede tæt ud, men i slutningen af sættet viste Line Kjærsfeldt sig skarpest, da hun vandt med 22-20. I andet sæt kom Mette Poulsen flot tilbage og vandt med 21-13.

I tredje og afgørende sæt fik skovseren den bedste start. Poulsen var foran med 11-6, og hun pressede Kjærsfeldt til at lave fejl. Kjærsfeldt kom aldrig for alvor tæt på Poulsen i tredje sæt som vandt med 21-14.

Gemke og damedouble sikrer sejren
På banen ved siden af skulle Rasmus Gemke fra Skovshoved i aktion mod Mark Caljouw fra Team Skælskør-Slagelse. Caljouw pressede Gemke i starten med tunge smash fra baglinjen, men i midten af sættet fik skovseren bedre fat i slagene. Alligevel var det hollandske Caljouw, der var foran ved opholdet i første sæt.

Gemke prøvede at sætte tempoet op i anden halvdel af sættet, men Team Skælskør-Slagelse-spilleren stod godt imod. Hollænderen holdt stand indtil 15-11, hvorefter Gemke viste format og kom tilbage i sættet. Det blev en sejr på 21-18 til Rasmus Gemke i første sæt. I andet sæt var skovseren i kontrol hele vejen som endte med 21-11 sejr til Skovshoved-herresinglen.

I damedouble afgjorde Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl holdkampen til Skovshoveds fordel. Her viste Danmarks bedste damedouble stor styrke, da Selena Piek/Clara Azurmendi blev besejret med 21-6 og 21-7.

Mads Pieler Kolding/Sara Thygesen og Emil Holst cementerede til sidst den samlede sejr, og det blev dermed en 6-0 sejr til Skovshoved.

Efter kampen var Søren Gravholt naturligvis skuffet over nederlaget, men han pointerede også, at holdet var ramt af flere skader.

– Vi møder et godt hold i dag, og vi har nogle skader på et par positioner, som gør, at vi taber nogle kampe. Skaderne gjorde, at vi mixede lidt op i opstillingerne, men vi kunne have haft en bedre chance mod Skovshoved med stærkeste opstilling. Her tænker jeg specielt på damesingle (Carolina Marin var ude red.), hvor man kunne have rykket Line Kjærsfeldt over i en damedouble. Derudover er Kim Astrup ikke helt på toppen i dag, som også gør, at han også trækker sig til sidst. Med ham i en herredouble ville vi også have haft en god chance, siger Søren Gravholt.

Skovshoved går dermed igennem grundspillet uden at tabe en eneste holdkamp.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

En kommentar

  1. Fed og spændende liga i år. Desværre kun om de 9 sekundære placeringer. Imponerende at Skovshoved har fundet en mand, der gider købe et DM. Også godt for topspillerne, at nogen kan betale dem ordentligt. Men det lugter af den kedeligste finale i mands minde 😓

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.