Hans-Kristian Solberg Vittinghus ser meget frem til All England. Foto: Team Badminton

Vittinghus i indisk dopingfarce

Loading

Hans-Kristian Vittinghus måtte onsdag aften igennem en farcefyldt dopingseance ved Syed Modi International Badminton Championships.

Det er ikke altid nemt at være topatlet og være udtaget til dopingkontrol – slet ikke i Indien.

Det oplevede Hans-Kristian Vittinghus, da han efter sin andenrunde kamp skulle levere en dopingprøve.

Efter en halv time havde han indtaget tilstrækkeligt væske til at kunne afgive en urinprøve. Da fandt dopingkontrollanterne ud af, at de manglede nøglen til kontrolrummet med testudstyr.

Efter adskillige forgæves forsøg og telefonopkald, blev det klart, at ingen havde en nøgle, der passede i døren, og derfor blev dopingkontrollen udsat.

– Det er første gang nogensinde, jeg har fået aflyst en dopingkontrol. Jeg ved ikke engang, om det er lovligt i forhold til WADA’s (World Anti-Doping Agency, red.) regler, men jeg kunne ikke rigtig gøre noget. Al testudstyret var i det aflåste rum, skriver Vittinghus på Facebook.

Løsningen blev, at Hans-Kristian Vittinghus i stedet skal testes efter sin kamp torsdag. En farceagtig udgang på et amatøragtigt doping set up.

– Dumme mig, jeg troede, det var meningen, at dopingtest skulle være både professionelle og uanmeldte. Jeg tog åbenbart fejl, skriver en undrende Hans-Kristian Vittinghus fra Lucknow i Indien.

Læs også

VEB bruger ufine kneb: Får Vittinghus’ mormor til at servere lever

Der er Badmintonliga-brag i Skælskør tirsdag aften, hvor TSS tager imod VEB fra Vendsyssel. Der …

5 Kommentarer

  1. Pernille Søs Hansen – er det ikke pÃ¥ tide, at I kommer pÃ¥ banen? 😉