Sofie Holmboe Dahl er i hovedturneringen i Belgien. Foto @ Annette Vollertzen

Badmintonligaen: Nøjagtig som spået i Gentofte-Odense

Loading

Det gik nøjagtig som spået i aftenens opgør mellem Gentofte og Odense. Samtlige favoritter vandt deres kampe, men det var dog et spørgsmål om marginaler, før det kunne være blevet et helt andet slutresultat.

Fynske storfavoritter
Odense damedouble med Camilla Martens og Maiken Fruergaard Sørensen var store favoritter mod hjemmeholdets Ida Køpke og Irina Amalie Andersen.

– Maiken og jeg spiller sindssygt godt i dag og spiller noget af det bedste damedouble, vi nogensinde har spillet sammen, siger Camilla Martens til BadmintonBladet.dk efter kampen.

– Vi vidste godt, at vi var favoritter, men alligevel er det fedt, at vi leverer og ikke rigtig giver dem nogle chancer. Vi finder hurtigt et spilkoncept, der fungerer, og lader dem slet ikke komme ind i kampen, fortsætter hun. Cifrene 21-9 21-6 beviser denne påstand.

Men Gentofte udlignede til 1-1 med Scott Evans’ sejr over Raul Must i 1. herresingle. Det var en tæt affære, de to herrer bød hinanden, og det endte med to gange 21-18 til Evans.

I anden herresingle var Odenses Steffen Rasmussen favorit mod Joshua Eipe, og det blev da også til en flot men tæt tosætssejr til Steffen.

– Jeg er superglad for min sejr i dag. Jeg starter godt, men derefter bliver det en hård og tæt kamp mod en velspillende Joshua, siger Steffen Rasmussen til BadmintonBladet.dk efter kampen og tilføjer, at han mener, rutinen var afgørende i dag. Steffen vandt med 21-19 21-17.

Små marginaler, stor betydning
I herredouble var Gentofte-parret Joel Eipe og David Damgaard favoritter mod Søren Toft Hansen og Patrick Bjerregaard fra Odense. Men det var uhyggelig tæt på at blive de undertippede fynboer, der tog sejren.

Efter at have vundet første sæt med 21-16 var Søren og Patrick med op til 20-20 i andet sæt. Men her var Joel og David skarpest, og de kunne tage sættet med 22-20. I tredje sæt var der ingen tvivl tilbage, og Gentofte tog sættet og sejren med 21-10. Dermed stod den 2-2 samlet, men det havde været så tæt på 3-1 til gæsterne fra Odense.

Favoritsejr igen-igen
I de to sidste kampe var der ikke den store tvivl om udfaldet. Mixdoublen blev vundet af Odense, hvor Frederik Søgaard og Sara Thygesen slog Mathias Christiansen og Camilla Overgaard med 21-19 21-15.

I damesingle var Sofie Holmboe Dahl storfavorit mod Henriette Jensen, og cifrene 21-10 21-6 antyder da også, at Sofie ikke havde problemer mod den unge fynbo i dag.

Golden Set
Og Sofie fortsatte hvor hun slap, da hun blev sat til at spille det afgørende Golden Set i damesingle. Her valgte Odense at sætte Camilla Martens ind, ganske som forventet inden dagens holdkamp gik i gang.

– Sofie spiller godt, og jeg har helt vildt svært ved at styre boldene, hvilket gør, at jeg skyder stort set alt ud på baglinjen og bliver bange for at løfte. Og når jeg ikke får længde på mine løft, er Sofie god til at straffe mig, og hun rammer stort set linjerne hver gang på sine smash, siger en tydeligt skuffet Camilla Martens om det afgørende sæt.

Dermed fik Gentofte en 4-3-sejr i første holdrunde, ganske som de fik i sidste sæson. I næste runde møder de Skovshoved på udebane, mens Odense hjemme skal forsøge at revanchere sig mod Vendsyssel.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra det vindende hold, Gentofte.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

En kommentar