Lim Chiew Fun er med for AB Aarhus igen. Foto @ Annette Vollertzen

Højbjerg: Kampen om Århus bliver tæt

Loading

Lokalopgøret mellem Aarhus Badmintonklub (AB) og Højbjerg Badminton Klub i Badmintonligaens 5. runde tirsdag d. 24. november ser på papiret meget lige ud. AB er måske lille favorit, men det kan Højbjergs hjemmebanefordel måske opveje. Gæsterne er svækket af, at Kasper Antonsen er ude med en skade, men omvendt er Højbjerg-talentet Mathias Bay-Smidt ikke tilbage på liga-niveau efter en ankeloperation.

AB stiller i mixeddouble med Andreas Berthelsen og Emilie Furbo. De møder Emilie Juul Møller og Jakob Staael, og ifølge sportschef Michael Kjeldsens er Højbjerg-parret noget der ligner 70-30 favoritter. Jakob Staael er i denne sæson blomstret op i mixeddouble, og Emilie Juul Møller har lige spillet et fint Finnish Open, hvor hun blev nr. 2 i mixeddouble.

I damedouble stiller AB med Trine Villadsen og malaysiske Lim Chiew Sien. Førstnævntes kvaliteter er velkendte, mens sidstnævnte er et mere ubeskrevet blad på vore breddegrader. Parret møder Nanna Vestergaard og Line Nørgaard, der indtil videre har haft en glimrende sæson, hvor de har løftet deres niveau. Kampen ser meget lige ud – 50-50.

I herredouble møder Højbjergs Martin Faaborg og Morten Bødskov AB’s Oliver Babic og Rasmus Bonde. Det er i Michael Kjeldsens optik en meget lige kamp, dog med AB som svag favorit – 55-45. I lokalopgør giver motivationen sig selv, og i denne herredouble kan man forvente, at der for alvor bliver gået til stålet.

I damesingle stiller AB med den anden malaysiske spiller, Lim Yin Fun, som møder Højbjergs stjernefrø Alexandra Bøje. Michael Kjeldsen vurderer, at Alexandra godt kan vinde på en god dag, om end AB-spilleren på papiret anses som 60-40 favorit.

I 1. herresingle må AB’s unge talent Anders Antonsen tilskrives ligakampens største favoritværdighed, 75-25, selv om modstanderen Kasper Dinesen lige har spillet et godt Finnish Open, hvor han blev nr. 2 i herresingle.

I 2. herresingle mødes Højbjergs Morten Brødbæk og AB’s Flemming Quach, og det har de gjort mange gange tidligere. Selv om Morten Brødbæk prioriterer sin uddannelse, har han i denne sæson indtil videre spillet på et stabilt – og godt – niveau. Sportschef Michael Kjeldsen anser kampen for at være helt lige, 50-50, mellem de to meget forskellige spillertyper.

Inden lokalopgøret ligger AB på 5. pladsen i ligaen med 6 point, mens Højbjerg på 9. pladsen har 3 point.

Af Ingolf M Graae, kommunikationsansvarlig for Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …