Frederik Søgaard og makkeren Mathias Bay-Smidt

Frederik Søgaard blog: Må se fremad efter DM

Loading

Vejen Idrætscenter var stedet, hvor DM for ungdom blev holdt. Alle 4 årgange spillede samme sted. Der var lagt op til et fedt arrangement.

De indledende kampe startede fredag, hvor 1 runde blev spillet i mixeddouble og single.

Rodet affære
I min første runde i mix, mødte vi Mikkel og Karoline fra Ikast. Vi spillede en solid og velspillet kamp, Sara og jeg, så det så godt ud til resten af turneringen. Herredouble begyndte næste dag om lørdagen. Vi startede ud mod Tobias og Phillip fra Gentofte. Vi spillede en ok kamp. Vi var meget ukoncentrerede, og det blev en meget rodet kamp, men vi fik den hevet hjem i 2 sæt. Spillet i herredouble kunne blive markant bedre, og det blev det også senere hen i turneringen.

Godt par i vente
Uden problemer gik vi i semifinalerne i mixeddouble, hvor vi mødte Anne Katrine og Mathias. Første sæt var jævnbyrdigt og en anelse rodet, men vi vandt sættet og havde helt styr på dem i anden sæt. Finalen ventede os og stod mod Alexander Bond og Ditte Søby. Et par vi har slået, men også tabt til, så der ventede en god kamp.

Sikker semi-sejr
I semifinalen i herredouble mødte vi Phillip Seerup og Mikkel Stoffersen. De har drillet os lidt før, men vi steppede op, spillede kontrolleret og vandt sikkert i 2 sæt. I finalen mødte vi Joel og Bond. Et stærkt par som vi har spillet mange jævnbyrdige og seværdige kampe mod.

Fedt setup
Til finalerne var der et fedt setup med grønne måtter. Et set up, der grundet indianerkrydslignende baner fra de indledende runder og semifinaler, lod sig vente med kyshånd fra alle de implicerede spillere og tilskuere. Vi startede med herredoublefinalen.

Fart på første sæt
Første sæt blev spillet i højt tempo. Vi kom godt ud af starthullerne og var foran det meste af sættet, men et par dårlige beslutninger udløste en stime til Bond og Joel, der spiste sig tilbage i sættet og tvang os i ombolde. Herfra blev der givet og taget med høj puls fra os alle 4, men desværre var det Joel og Bond, der trak det længste strå og vandt 27-25.

Ovenpå igen
I andet sæt blev der spillet lange dueller, som gik til vores fordel. Vi spillede godt og sad fuldstændig på sættet. Anden sæt vandt vi 21-12. Der var lagt op til et spændende 3. sæt.  Starten af 3. sæt blev vundet af de to københavnere, der kom bedst fra start. Men trods startvanskeligheder formåede vi at vende skuden og tage teten på ny.

Ærgerlig stime
Ved stillingen 17-15 i vores favør skete uheldigvis et vendepunkt i kampen, da vi med en oplagt smashmulighed på midten af banen, havde muligheden for at avancere yderligere. Desværre peb bolden ud, hvilket startede en stime for Joel og Bond. Vi formåede desværre ikke at indhente denne føring og må lade os set slået med 18-21 i 3. sæt.

God udvikling
Det var en lang og sej kamp med en masse hårde dueller og god badminton. Set i bakspejlet skulle vi have nuppet den. Det er der desværre ikke noget at gøre ved nu, men vi kan glæde os over, at vi som par udviklede vores spil markant fra første kamp og frem mod finalen.

Bedre par
Mixeddoublen blev spillet som den andensidste kamp. Vi kom hurtigt bagud i første sæt til et meget velspillende par, med Ditte som klart mest toneangivende ved nettet. Vi kom aldrig ind i vores vante komfortzone, og lod spillet falde over på deres præmisser, og tabte dermed første sæt. Andet sæt blev bedre, men det var ikke nok. Vi tabte anden sæt 21-18 og måtte derfor se os slået af et bedre spillende par på dagen.

Skulle have vundet den ene
For at summere up, ser jeg tilbage på et DM med blandede tanker. Man kan aldrig være utilfreds med at nå til to finaler, men følelsen af at vi nok skulle have vundet den ene, kan jeg ikke sige mig fri for.

Men vi må se fremad og i næste sæson er der nye og spændende udfordringer.

Frederik Søgaard har RSL som sponsor, og hans foretrukne ketcher er RSL M13 Super Speed 08.

Læs også

Frederik Søgaard-blog: Jeg skal snart til min første turnering i Asien

20-årige Frederik Søgaard er et stort doubletalent, der har vundet sølvmedalje ved U-VM og spiller …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.