Rasmus Messerschmidt var med til at sikre Værløse 3 points i åbningskampen

Badmintonligaen: Nederlag til Danmarksmestrene

Loading

Åbningskampen i den nye sæson gik ikke helt som forventet for de forsvarende danske mestre. Greve havde her til aften besøg af Værløse, og favoritværdigheden tippede lidt over til hjemmebaneholdet.

Feber og fejlkendelser
En feberramt fransk debutant, Brice Leverdez, kæmpede en hård tresætskamp mod Rasmus Messerschmidt. På sætbold til Messerschmidt i første sæt følte Greve-spilleren sig snydt ved en fejlkendelse på linjen, hvilket gav Værløse første sæt med 21-19.

Andet sæt var dog en noget ensidig affære, hvor Leverdez fik sat styr på tingene og vandt 21-9. I tredje sæt lå de to spillere meget lige igennem hele sættet, og til sidst var det udeholdet, der var skarpest, og Rasmus Messerschmidt havde noget overraskende bragt Værløse på 1-0.

Sikre damer fra Værløse
I de to rene damekampe blev det til favoritsejre til Værløse, da Line Kjærsfeldt vandt sin single over Amalie Hertz Hansen meget sikkert med cifrene 21-13 21-9. Damedoublen med Julie Finne-Ipsen og Thilde Mattisson vandt også i to sæt over Greves Ditte Søby Hansen og Michelle Skødstrup, og dermed stod den pludselig 3-0 til gæsterne fra Værløse.

Greves mixdouble med Mikkel Delbo Larsen og Isabella Nielsen var svage favoritter mod Værløses nye mand, Søren Gravholdt, der spillede sammen med Mai Surrow. Greve-parret vandt dog også kampen, men det var en uhyggelig tæt affære. 21-19 24-22 blev det til Delbo og Nielsen. Samlet stilling 1-3.

Persson skammer sig
Nu skulle Greve vinde de sidste to kampe, for at få noget ud af holdkampen. I anden herresingle stod Joachim Persson over for Mikkel Mikkelsen, og første sæt blev vundet sikkert med 21-15. I andet sæt halter Greve-spilleren hele tiden efter med et par points, og han må se sættet gå til Mikkel Mikkelsen med 21-17.

På første bold i tredje sæt tager en fejlkendelse på linjen fokus fra Joachim Persson, der hurtigt mister points til Mikkelsen. Igen halter han bagud og formår ikke at komme op og tage det afgørende sæt, der går med de samme cifre, 21-17, til Mikkel Mikkelsen, der hermed sikrede Værløse en 4-1-føring og alle tre points.

– Vi lider lidt under, at Brice har døjet med noget feber hele dagen, og så er jeg selv noget kamprusten, da jeg stort set ikke har spillet kampe hele sommeren, siger Joachim Persson til BadmintonBladet.dk efter kampen.

Han er tydeligvis ikke tilfreds med sin egen præstation i dag: – Jeg skammer mig, siger han afsluttende, inden han dog trøster sig med, at Greve de sidste to sæsoner også tabte første holdkamp. Og sidste år endte det jo som bekendt meget godt alligevel.

The flying Dutchmen
I herredoublen skulle Greves hollandske duo, Jelle Maas og Jacco Arends, op mod Værløses anden nye mand, Jonas Rasmussen, der i dag spillede sammen med Nikolaj Overgaard. Hvis lidt af æren skulle reddes, krævede det en sejr af de to hollændere.

Og sejren fik de, om end de måtte igennem en lang tresætter først. Med cifrene 21-18 15-21 21-18 reducerede Greve til det endelige resultat 2-4, men det var Værløse, der snuppede alle tre points.

Værløse-spillerne må derfor være rigtig glade og stolte over dagens sejr ude mod de forsvarende Danmarksmestre. De gik ind til kampen som underdogs men forlod den som sejrsherrer, og de lægger sig i toppen af Badmintonligaen sammen med TSS og Aarhus AB, der også vandt deres kampe med 4-2.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Værløse-lejren.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan bliver resultaterne i sjette runde

Sjette runde af denne sæsons Badmintonliga spilles i aften kl. 19.00. BadmintonBladet har vanen tro …