Badmintonligaen • semifinalerne • Kommentarer…..

Loading

Sådan skrev jeg forud for tirsdagens semifinalerne – og kørte derefter selv i hallen for at spille Flexi Fjer!


___________________________________________________________

Sådan skrev TSS forud for kampen på deres facebook….

Læs selv hele indlægget på facebook – link ⤵️

https://www.facebook.com/share/p/fmEmPVujrZ46ixCt/?mibextid=WC7FNe

___________________________________________________________

Her kommer nogle kommentarer, på TSS og Badmintonbladets facebook…..

Tidligere direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen:

“Endnu engang ses det med al tydelighed, at det eksisterende reglement, den nuværende struktur, persongalleriet m.m, ikke magter at give ligaklubberne og ligaen den mediemæssige opmærksomhed og interesse, og dermed også grundlaget for en sund kommerciel udvikling af produktet, som ikke mindst klubberne, spillerne og de mange hårdtarbejdende frivillige fortjener. Der er sandelig behov for nytænkning og innovation på alle niveauer, hvis ligaen skal “overleve” som holdturneringens “flagskib””.

___________________________________________________________

Henrik Parhøi, SIF:

“Sagen er jo, at TSS har taget et sats ved kun at have 2 spilleberettigede ds’ere til slutspillet, hvor det sportslige niveau giver mening i ligaen. For reglerne har TSS naturligvis kendt hele tiden. Når man satser, ligger det i sagens natur, at man nogle gange “vinder” og andre gange “taber”.
Det er så bare ærgeligt, at det i denne situation ikke bare rammer TSS, men måske alle os der sætter pris på badminton, da det kan kaste et dårligt lys over ligaen. På den anden side er der så alligevel ikke så mange, der opdager det. Der er jo ingen mediefokus på ligaen. Faktisk formåede Badminton Danmark ikke en gang at lave en optakt til semifinalerne på badminton.dk eller de sociale medier!
Tak til BadmintonBladet for indsatsen med at formidle nyheder og information on badmintonsporten.”

___________________________________________________________

Kristian Pinderup Langbak, direktør i Badminton Danmark:

“Kære Team Skælskør-Slagelse
Lad os tale om det, der er væsentligt.
Det er væsentligt, at TSS har en fantastisk stab af frivillige og et super flot setup til ligakampe i Skælskør. Forhold jeg selv har oplevet ved flere lejligheder, og som bestemt er er flotte og beundringsværdige.
Det er væsentligt, at vi i Badminton Danmark først og fremmest tilrettelægger kampprogrammet i den danske liga med udgangspunkt i turneringskalenderen for de bedste danske spillere. Det gør vi for at give dem mulighed for at være en del af den danske badmintonliga. Når det er foreneligt hermed, så tager vi også hensyn til kalenderen for udenlandske spillere. Men førsteprioriteten er på de danske elitespillere, og det står vi ved.
Det er væsentligt, at udfordringen med en manglende damespiller for TSS i semifinalen ikke handler om tidspunktet for kampen, om ranglisteregler el. lign., men først og fremmest skyldes, at TSS har et ligahold uden reelle reserver, fx i form af et andethold i DH-turneringen. Igen: TSS som ligahold har et flot setup, stærke frivillige, og spiller på flere parametre en væsentlig rolle i lokalområdet og for dansk badminton – alt ære værd til det. Samtidig er konstruktionen sårbar overfor afbud. Det er ingen kritik, men blot en konstatering.
Det er ikke væsentligt om det tog 1, 4 el. 8 uger for Badminton Danmark at besvare høringen om semifinaledatoer fra TSS i efteråret 2023. TSS fik svar i mere end god tid forud for semifinalen, og svar-tiden fra Badminton Danmark har intet at gøre med TSS’ holdopstilling til semifinalen.
Det er delvist væsentligt, at TSS oplevede processen om fastsættelse af semifinale- og finaledatoer rodet og uigennemskuelig. På den ene side er det vores ansvar, at processerne opleves gennemskuelige – det har vi anerkendt og gør bedre fremadrettet. På den anden side har processen intet at gøre med TSS’ holdopstilling i semifinalen i badmintonligaen.
Jeg forstår behovet for at forklare, hvorfor man ikke kan stille med fuldt hold i en ligasemifinale, og jeg har fuld forståelse for den trælse situation, som TSS står i. Lad os samtidig holde øjnene på bolden, og lad os tale om det, der er væsentligt uden at pege fingre ad hinanden, for det er der ingen grund til.
Rigtig god kamp!”

Svar fra TSS:

“Det er ukorrekt at TSS ikke råder over reelle reserver, det kan du forvisse dig om ved at gennemlæse tidligere holdopstillinger i sæsonen. Disse reserver er dog ikke spilleberettiget på grund af en regel som skal forhindre indkøb af forstærkninger til et givet slutspil, men som i samme ombæring forhindrer spillere af lavere spillestyrke i
at spille badminton.

Ligeledes er en sagsbehandlingstid på fire uger ganske lang når det handler om at man “allerede har meldt en dato ud” underforstået at det nu er for sent at foretage eventuel ændring.
Det er korrekt at TSS generelt er modstander af at ændre udmeldte datoer – vel at mærke datoer som er gennemarbejdede og diskuteret med klubberne. Ikke nødvendigvis ændringer af ting som meldes ud uden at være en del af hverken dagsorden eller referat fra møder.
Det er godt at se at Bdminton Danmark har forbedret dwn procedure i forhold til de ny ligarunder i efteråret, hvor vi i øvrigt stadig mangler en endelig datoudmelding efter udkastet har været i høring hos klubberne.

Den situation TSS befandt sig i var uheldig, men ikke unik for os, og den kunne ligeså godt være sket for en af de tre andre klubber – måske fraset manglen på spilleberettigede reserver.”

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Selv vil jeg sige, at Badmintonligaen burde være dansk badmintons stolthed, ikke mindst i kraft af den lange tradition og at nærmest alle klubber er deltagere i holdturneringen, og fornemste fremvisningsplatform for vores sport og det den kan – det er badminton på topniveau, tæt på, helt lokalt, og indenfor fysisk rækkevidde, begge køn repræsenteret, endda på samme bane, fart, spænding, intensitet, engagement, frivillighed, individualitet og hold samt forening af ung og ældre på samme bane.

Men sådan er min opfattelse bare ikke af det produkt, vi bliver præsenteret for.

Og det er skuffende.

Jeg synes, at Ligaen behandles lidt som noget påtvunget, stedsøns-/stedmoderagtigt, som kun få virkelig er engagerede i.

Når jeg ser på derbyet mellem FCK og BIF forleden, som jeg også fulgte på skærmen, med voldsomme følelser, opmærksomhed, professionalitet, dedikation, så ville jeg ønske, at som minimum, at bare lidt af samme glans kunne omfatte semifinalerne i en af de sportsgrene, hvor Danmark klarer sig allerbedst, ikke bare nu, men gennem snart 70-80 år.

Men det er langt fra tilfældet.

Som interesseret skal jeg bla ind på forskellige sider for at opstøve info om datoer for de afgørende runder, hold, baggrund, live streaming, resultater, og regelsættet har jeg endda aldrig læst. Burde heller ikke være nødvendigt. Ofte har jeg tænkt (og tidligere skrevet) – “hvorfor er der ikke én samlet side?”

Vil I – og vi noget med Ligaen?

Er det vores allesammens udstillingsvindue….eller bare 10-12 klubbers interessessfære?

Skal konceptet revurderes? Eller skal det bare fortsætte som nu?

På den ene side er jeg nærmest fuldstændig ligeglad. Den er langt fra min egen holdturneringsverden og -horisont, og desværre også interesse. Jeg har mit eget hold. Jeg tror ikke mange fra min lille klub følger ret meget med i Ligaen, måske slet ikke! ¯_(ツ)_/¯

På den anden side ærgrer det mig voldsomt, at vi med vores sport går glip af en super platform og et glimrende udstillingsvindue!Badmintonbladet ❤️🙏🏻🇩🇰 Per Damkjær Juhl

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.