Life-skills: Vejen fra talent til elite

Loading

Denne artikel er en del af vores content partner program og er lavet sammen med Master Camp.

At nå hele vejen fra talent til professionel badmintonspiller er noget, som kun få oplever. Ligegyldig hvilken sport det er, så er konkurrencen hård, og der er mange om buddet.

Mange forventninger
Det betyder, at man som ungt talent skal igennem mange år, hvor man bruger tid på træning, konkurrencer og restitution. Men det er ikke den eneste udfordring, vi har i Danmark. For udover at være en ambitiøs spiller, så er der også andre ting i livet. Skolen kræver tid og både lærere og forældre forventer, at man skal klare sig godt. Venner og familie er livskvalitet og giver glæde og støtte, så de skal også passes. Og så er der selvfølgelig andre interesser udover lige sporten, som man også gerne skulle kunne få til at passe ind.

Det er altså et væld af udfordringer, der skyller ind over ungdommens talenter. Arbejds- og tidspres fordi skolekravene bliver sat op på samme tid, som sportskravene gør. I Danmark er det ikke nok at have et sportsligt talent – vi kræver, at vi skaber det hele idrætsmenneske, som uddanner sig og får fuld udbytte af hver træning, toppræsterer til kampe og føler sig glad og i balance i dagligdagen.

Det er her at life-skills kommer ind i billedet. Life-skills er strategier, man kan bruge til at klare livet som helhed. Fordelen ved life-skills er derfor, at hvis først man bliver god til dem, kan man bruge dem resten af livet. De tre vigtigste life-skills er målsætninger, planlægning og brug af ens netværk.

Målsætninger
For at kunne arbejde målrettet, skal man kunne sætte sig effektive mål. Effektive mål er først og fremmest mål, som kan bruges til at lave en klar plan for at opnå og som motiverer til at gøre sit bedste. Målsætninger skal derfor være så konkrete som muligt, man skal kunne evaluere på dem og de skal både være kortsigtede og langsigtede, så de giver motivation i den daglige træning, men også i hverdagen generelt.

Planlægning
At kunne planlægge sin tid, så man udnytter den optimalt gør det muligt at præstere 100% hvad end man er til træning, i kampe, sidder i skolen eller skal ”præstere” som en ven i en hygge situation. Planlægning kræver, at man kan danne sig et overblik over de forskellige ting man skal i løbet af dagen, ugen, måneden og året og at man kan få tilpasset sit skema, så man når alting med mindst mulig stress.

Netværk
At nå til tops er ikke en kamp man tager alene. De mennesker man har omkring sig er altafgørende. Hvis man kan bruge sit netværk optimalt ved at kunne være klar omkring sine forventninger og behov, bruge de forskellige menneskers styrker og lære af dem omkring sig, har man en langt større chance for at klare sig.

Læs mere om Master Camp, hvor spillerne lærer om de tre life-skills og danner fundamentet for, at de kan gå hele vejen fra talent til elite.

Om Master Camp

  • MasterCamp er den seriøse camp for dig, der er mellem 14 og 18 år.
  • Hovedtræner på MasterCamp 2015 er Allan Scherfig
  • På Master camp lærer deltagerne om sportspsykologi, skadesforebyggelse og kostvejledning.
  • Vores træninger har sit udspring i de overordnede temaer: Teknik, fysik og taktik.
  • Et lige så vigtig element i vejen mod toppen er det mentale aspekt.
  • På Master Camp vil deltagerne møde andre sportsglade unge mennesker inden for andre discipliner, som alle brænder for at blive bedre.
  • Hver disciplin har sine egne træningsfaciliteter.

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.