Michelle Li – på jagt efter olympiske medaljer

Loading

Med en total på 25 VM-titler og 9 OL-guldmedaljer er Canada den absolut bedste ishockeynation i verden. I badminton har Canada ikke det samme flotte pokalskab endnu, men især én spiller er godt i gang med at skrive hendes egen badmintonhistorie.

Det er 24-årige Michelle Li, der allerede er flerdobbelt canadisk mester, Panamerikansk mester, og vinder af Commonwealth Games 2014.

Vi havde en snak med den altid smilende canadiske badmintonstjerne, som er født i Hong Kong og flyttede til Canada med sine forældre, da hun var 6 år gammel.

 

Først et klassisk spørgsmål; hvornår og hvorfor begyndte du at spille badminton?
– Jeg begyndte at spille badminton, da jeg var 7 år, og det var bare for sjov sammen med min mor en enkelt gang om ugen i en kirke tæt på vores hjem. Så introducerede en af hendes veninder mig til den klub, jeg stadig træner i, og jeg begyndte at få undervisning. Og derfra lærte jeg mere, trænede mere og begyndte at spille turneringer.

Michelle bor i Markham lige uden for Toronto i det sydlige Ontario. Hun spiller hos Lee’s Badminton Training Centre, hvor hun bliver trænet af Jennifer Lee.

Hvordan vil du beskrive din badmintonungdom fra første træning og indtil du indså, at du faktisk havde et talent i denne sport?
– Jeg vil mene, at jeg altid var et meget aktivt barn. Jeg elskede sport, og jeg elskede at være aktiv. Første gang, jeg tog en ketcher i hånden, vidste jeg, at jeg ønskede at blive bedre, for badminton var sådan en sjov sport for mig dengang og er det stadig i dag. Der er så mange aspekter i denne sport, som gør den til en stor udfordring, og jeg kan godt lide udfordringer.

Hvilke resultater og titler værdsætter du mest?
– Jeg prøver at værdsætte hver en kamp og turnering, jeg spiller. Om jeg vinder eller taber, så tror jeg på, at hver kamp betyder noget og kan lære mig at blive en bedre atlet. Men hvis du spørger mig om, hvilken stor titel, jeg har vundet til mit land indtil videre, så er det Commonwealth Games-titlen.

Det Michelle refererer til, er den guldmedalje, hun vandt ved Commonwealth Games 2014 i Glasgow, efter at hun slog PV Sindhu, Indien, i semifinalen og Kirsty Gilmour, Skotland, i finalen.

Hvad gik der egentlig gennem dit hoved, da du vandt Commonwealth Games in 2014?
– Til at begynde med kunne jeg næsten ikke tro det. Min mentalitet gennem hele turneringen var at spille sikkert og fokusere på at spille mit eget spil. Det var lige meget, hvem jeg spillede mod. Jeg havde kun et mål i hver kamp, og det var at fokusere på at få mit eget spil frem. Så jeg tænkte aldrig på at vinde eller tabe, og da jeg vandt, var jeg målløs.

Mange badmintonfans har sikkert set billederne af Michelle, der falder til jorden i ren og skær glæde sekunderne efter, at det sidste point var spillet. At falde til jorden på denne måde er noget, hun har gjort ofte, når hun har vundet en kamp. Det er en meget menneskelig måde at vise glæde på.

Efter Commonwealth Games 2014 skulle VM spilles i Danmark, og her præsterede Michelle også ganske fint, idet hun nåede ottendedelsfinalerne. Efter VM blev hun i Danmark, hvor hun havde skrevet kontrakt med et af holdene i Badmintonligaen.

Læs også

Nu’ det jul: Læs vores juleinterview med…

Nu er det jul, og i den anledning har vi opstøvet en gammel kending for …