Li Xuerui Cup: 95-årig still going strong!

Loading

Den Olympiske mester fra 2012 – Li Xuerui – lægger navn til en badmintonturnering i Kina den 27. og 28. december. Dermed er det ikke kun ved Copenhagen Masters, at der bliver slået til fjerbolden i de dage. “Li Xuerui Cup” er en turnering for alle, og den ene deltager er Fru Chu på 95 år. Hun stiller op i damesingle.

Fru Chus søn, Hr. Chu på 66, hjalp sin mor med at tilmelde sig Li Xuerui Cup, og han har også selv tilmeldt sig i herresingle. De to er de ældste personer, der er med i turneringen, og de har spillet badminton i henholdsvis 50 og 30 år.

Mor og søn bor sammen i et lille værelse fyldt med kærlighed i Chongqing. Hver morgen står sønnike Chu op først for at lave en kop varm mælk og pocheret æg til sin mor. Så vækker han hende, de spiser morgenmad, og så slapper de lidt af.

Efter en halv times tid rejser mor Chu sig og siger “Kom så!” til sin søn. Så går de ud i gården og spiller badminton. De spiller to timer hver dag. Sønnike Chu minder altid sin mor om at passe på sig selv, men mor Chu er ikke uden humor, og hun giver lidt igen: “Du opfører dig som et barn. Pas selv på!”

Fru Chus hvide hår og rynker er et bevis på hendes høje alder. Men man kan ikke mærke på hende, at hun er 95 år. Hun taler og bevæger sig uden problemer – helt som en ung kvinde – og det er et under, at hun stadig kan spille badminton.

Dog holder de lige en kort pause på et minuts tid hvert kvarter, men ellers dækker Fru Chu hele banen fint. Baghånd, kryds, god placering af slagene – hun er slet ikke nogen dårlig spiller. Det er Hr. Chu for øvrigt heller ikke. Og de kan godt drille hinanden undervejs og komme med sarkastiske kommentarer om, hvor “dårlig” den anden er. De elsker at spille badminton sammen.

Der er ofte tilskuere, når de spiller. En dag ville en 9-årig pige prøve at spille med Fru Chu – og den unge pige tabte. Efter kampen høstede begge spillere stort bifald fra de tilstedeværende tilskuere.

Fru Chu er født i 1924 og giver badminton skylden for, at hun praktisk talt aldrig har været syg eller taget medicin. Hun sover 8 timer hver dag. Hendes morgenmad består af mælk og æg, og til frokost og aftensmad spiser hun masser af grøntsager, og inden hun skal sove, tager hun en kop varm mælk igen. “Og så taler min søn og jeg altid om badminton og har ingen bekymringer”, siger hun.

Fru Chu kigger ofte på gamle fotos. Hun har kun en enkelt ven fra universitetet, som stadig er i live. Alle andre er døde. Hun har oplevet dårlige ting i sit lange liv men understreger, at motion gør hende glad og sund.

Om sommeren svømmer hun også, og hun sjipper med sin søn. Hun er lidt irriteret over, at han er lidt bedre end hende.

Og nu har mor og søn altså meldt sig til turneringen Li Xuerui Cup, og de glæder sig til at spille. De kender alle Kinas store badmintonstjerner af navn men har aldrig mødt Li Xuerui. Derfor er hendes største ønske at møde hende, når turneringen går i gang.

Fru Chu glæder sig som et lille barn til at komme i gang med at spille. Og så kan vi da røbe, at hende ønske kommer til at gå i opfyldelse.

Kilde: Li Xuerui, weixin.qq.com

Læs også

Ready for the finals at Denmark Open

We have now reached the last day at the Denmark Open Super Series Premier tournament …