Det blev en kort fornøjelse for Joachim Fischer/Christinna Pedersen, da Kim Astrup trak sig i første sæt. Foto @ Annette Vollertzen

China Open: Overtroen rakte ikke

Loading

Det blev ikke til den fantastiske danske kvartfinaledag, som vi havde håbet på ved China Open i dag. Lidt kækt lagde vi i morges op til, at danskerne ville vinde – men fredag den 13. blev ikke danskernes dag, desværre.

En enkelt sejr mod fem nederlag blev dagens beskedne udbytte. Fire sæt blev vundet, og ti blev tabt. Scoren blev 238-281. Det var noget værre øv!

Mixen med Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen var de eneste, der slap gennem nåleøjet til lørdagens semifinaler. De sejrede i to sæt (21-13 24-22) mod Liu Yuchen og Ou Dongni fra Kina og fortsatte dermed deres stime af tosætskampe ved China Open.

I morgen står de over for endnu et kinesisk par, Liu Cheng og Bao Yixin, der med en seedning som nr. 4 er seedet en enkelt plads over danskerne. Joachim og Christinna vandt det seneste opgør mod de to (Japan Open, september måned), men de øvrige fem opgør inden da har kineserne sat sig på.

Formidabel dansk mix
Den anden danske mixdouble var Niclas Nøhr og Sara Thygesen, der har spillet formidabelt ved China Open. Formidabelt spillede de også i dag, og de var lige ved at skabe sensationen mod Xu Chen og Ma Jin fra Kina, som er 3.-seedede ved turneringen.

Faktisk havde Niclas og Sara to sætbolde mod de kinesiske favoritter i første sæt, men sættet gik desværre alligevel til Xu Chen og Ma Jin med 27-25. Andet sæt blev lige så tæt, dog uden danske sætbolde undervejs. Med 21-19 indløste kineserne billet til semifinalen, hvor de skal møde landsmændene Zhang Nan og Zhao Yunlei.

Kunne ikke holde favoritværdigheden
Hvad Christinna Pedersen formåede i mixdoublen med Fischer, formåede hun desværre ikke i damedoublen med Kamilla Rytter Juhl. De to danskere var som 3.-seedede favoritter mod Chang Ye Na og Lee So Hee fra Korea, der trådte ind i China Open via kvalifikationen.

Men koreanerne sejrede i to sæt med 21-18 21-16 og fører dermed 2-0 i indbyrdes opgør mod Christinna og Kamilla. I morgen møder de verdensranglistens nummer 1, Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo, som de ikke har mødt før. Christinna og Kamilla har til gengæld mødt den japanske duo 10 gange før med fire danske sejre til følge.

Herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen var også favoritter i deres kvartfinale og førte 4-1 i indbyrdes opgør mod Kim Ra Sang og Kim Gi Jung fra Korea. I dag gik det dog ikke som forventet for de to danskere.

På en flot slutspurt blev et truende nederlag dog vendt til sejr i første sæt, da Mathias og Carsten vandt seks point i træk og gav sig selv sætbold ved 20-18. Koreanerne fik et enkelt point mere, men det blev dansk sætsejr på 21-19.

Herfra stod der desværre Korea på resten af kampen, og med 21-13 21-9 er det to gange Kim, der i morgen står i semifinalen mod Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakawa fra Japan.

Herresingler og overmagten
I herresingle havde vi to skud i bøssen, men begge var oppe mod overmagten ved China Open. Viktor Axelsen havde fornøjelsen af at møde Chen Long, mens Jan Ø. Jørgensen var oppe mod Lee Chong Wei. Begge danskere haltede efter deres modstandere i de indbyrdes opgør inden dagens kampe, og det blev der desværre ikke rokket ved i dag.

Viktor har nu mødt Chen Long syv gange, og alle syv gange er det den lange kineser, der har trukket sig sejrrigt ud af kampene. Selv om Viktor de seneste tre gange især faktisk har været rigtig tæt på at drille verdensmesteren for alvor, var der ikke så meget at komme med i dag. Chen Long vandt i to sæt med 21-17 21-13.

Dermed skulle Danmark sætte sin lid til Jan Ø. Jørgensen, hvis vi skulle have en med i herresinglesemifinalerne. Lee Chong Wei førte hele 13-1 i indbyrdes opgør inden i dag, som bød på tre sæt, der alle blev vundet meget overlegent. Desværre for Jan var det ikke ham, der vandt det afgørende sæt. Med en sejr på 21-11 11-21 21-10 er det nemlig Lee Chong Wei, der i morgen kommer til at stå over for Lin Dan i semifinalen.

Programmet for semifinalerne lørdag kan ses her.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …