Et flot år hædres med to flotte nomineringer! Hvad byder 2017 på?

Danskerne er de europæere med flest spillere i top 20

Loading

Mens Asien og særligt Kina i mange år har siddet tungt på fjerboldens top 10, 20 og 30, er danskerne det europæiske land med flest spillere i topppen af ranglisterne.

Når de danske badmintonspillere træder ind på badmintonbaner verden over, klarer de sig markant bedre end mange andre europæiske badmintonnationer. Det viser i hvert fald verdensranglisterne, hvor Danmark er det europæiske land, der samlet set har flest spillere i top 20.

Kaster man et blik på top 20 og de fem discipliner – HS, DS, DD, HD og MD – er Danmark samlet set at finde otte steder på listerne. For England, som er det europæiske land med andenflest spillere i top 20, er der stadig et stykke vej op til Danmark. England har nemlig kun tre pladser på top 20-listen.

Befolkningsmæssigt vildt
De asiatiske lande dominerer alle ranglister, og særligt Kina er og har længe produceret mange dygtige badmintonspillere, der ofte lander indenfor top 20. Kina har således for øjeblikket 22 spillere på listerne.

Danmark har otte pladser på ranglisternes top 20, mens Kina har 22.

Der er altså næsten 2 gange flere kinesiske spillere repræsenteret i badmintontoppen, end der er danske. Ser man derimod på antallet af mennesker i de to lande, er Danmarks badmintonpræstationer stadig meget imponerende.

Med en kinesisk befolkning på 1,345 milliarder, og en en del mindre dansk befolkning på 5,6 millioner er springet mellem 8 og 22 spillere pludselig meget lille.

Står ikke godt til i damesingle
Både i herresingle og herredouble har Danmark tre pladser indenfor top 20. I herresingle ligger de tre pladser sågar indenfor top 10, efter at Hans-Kristian Vittinghus for nyligt passerede den gyldne linje med sin superseries-sejr ved Australien Open.

Helt så godt står det dog ikke til i damesingle. Her er nemlig ingen danske navne at finde på ranglisten. Siden Tine Baun stoppede sin karriere i 2013, har der ikke været nogen dansk damesingle at finde i den absolutte badmintontop.

Kigger man ud over top 20-listen, finder man dog Line Kjærsfeldt på en 22. plads, der umiddelbart er bedste bud på en fremtidig arvtager til Tine Baun.

Flere spillere på vej
Det er ikke kun Line Kjærsfeldt, der ligger og lurer i kulissen. Også doubleparret Mathias Christiansen og David Daugaard ligger på en plads 32 – skarpt forfulgt af Kasper Antonsen og Niclas Nohr på 33. plads.

Emil Holst og Anders Antonsen ligger desuden på plads henholdsvis 40 og 41 i herresingle. Særligt efter triumfen ved Thomas Cup er der store forventninger til, at begge herrer i fremtiden vil kravle længere frem på ranglisten.

Når de danske badmintonspillere i fremtiden går på alverdens badmintonbaner er der derfor gode chancer for, at Danmark fortsat kan være med til at drille de mange asiatiske spillere, der til stadighed dominerer ranglisterne. Danmark er dog for øjeblikket den mest dominerende europæiske badmintonnation i top 20.

Verdensranglisterne i badminton

2 Kommentarer

  1. Det er vel næppe en overskrift hvor indholdet kommer bag på nogen!!