Rasmus Messerschmidt var i finalen i Ungarn. Foto @ Annette Vollertzen

Flotte danske præstationer i Ungarn

Loading

Massiv, dansk tilstedeværelse i den ungarske USD 5.000-turnering, Hungarian International, kastede mange finalepladser af sig.

Sidste år løb Kasper Dinesen med sejren i Hungarian International, og tidligere har både Jan Ø Jørgensen (2007) og Rasmus Fladberg (2011) stået øverst på sejrsskamlen i Ungarn.

I 2015-udgaven havde Danmark hele fire finalepladser, så der kunne med rette sættes næsen op efter en triumf eller to.

Useedede mixeddoubler
Første finale var i mixeddouble, hvor useedede Isabella Nielsen og Patrick Buhl på deres vej havde slået tre andre danske mixeddoubler. Modstanderne søndag var engelske Christopher Coles og Victoria Williams, der aldrig havde spillet turnering sammen før.

Buhl og Nielsen gik frisk til sagen, men det rakte ikke til sejr. Efter knap en times spil, kunne Coles og Williams juble over deres første turneringssejr sammen. Resultatet blev 21-19, 11-21, 21-17.

Messer på titeljagt
Rasmus Messerschmidt var næste danske titelbud, og han havde spillet en overbevisende turnering. I første runde satte han sidste års mester, Kasper Dinesen, til vægs med sikre 21-14, 21-12. De gode takter fortsatte, og særligt den klare semifinale-gevinst over bundseedede Mattias Borg fra Sverige, skruede forventningerne op.

Finalen blev en sejtrækker mod finske Kalle Koljonen, der altid spiller solidt. Messerschmidt lagde bedst ud, men finnen var stærkest i det tredje sæt. Dermed gled titlen Værløse-spilleren af hænde, og Koljonen vandt med 19-21, 21-17, 21-15.

Bøje/Bøje mod Malaysia
I damedouble-finalen stod søstrene Gabriella og Alexandra Bøje. De havde overrasket ved undervejs at slå både de 4.-seedede russere Kut/Serebriakova , og de topseedede danskere Møller/Sentow i semifinalen. Det blev to unge malaysiere, der kom til at stå i vejen for en fuldbyrdet triumf. Højbjerg-pigerne tabte med 21-14, 22-20.

Lige herredouble
Sidste skud i bøssen var herredouble, hvor 2.-seedede Nikolaj Overgaard og Søren Gravholt havde vist stor styrke. Ikke et eneste sæt var afgivet på vej til slutkampen. Men topseedede Campbell og Machugh var for stærke. Trods god dansk fight holdt seedningen desværre, og det blev til endnu et dansk finalenederlag med 21-13, 18-21, 21-16.

Ærgerligt at ingen af de danske talenter fik fuld gevinst, men der var mange gode præstationer i ugens løb. Forhåbentlig kan den indsamlede erfaring bruges konstruktivt til at tage de sidste skridt op på præmiepodierne.

Se alle resultaterne fra Hungarian International 2015.

Læs også

Ren dansk finale i vente ved Swedish Open: Danskerne gør næsten rent bord

Otte danske spillere var i aktion i semifinalerne ved Swedish Open. Her gik de danske …