Holdet fra nord. Foto @ VEB

VEB tilfredse trods klart nederlag til Skovshoved

Loading

Vendsyssel Elite Badminton åbnede mandag aften Badmintonligaen-sæsonen mod Skovshoved.

– Vi viste os selv, klubben, publikum og vores sponsorer, at vi har et godt hold. 5-1 ligner en snitte, men vi viste højt niveau i de fleste kampe.

Sådan lød det fra VEB-træner Morten Olsen efter mandagens nederlag på 1-5 i sæsonpremieren hjemme mod Skovshoveds guldfavoritter.

– Vi sendte generelt et godt signal, og vi fik også roser af Skovshoved efter kampen. Vi har kun været samlet i få dage, men viste allerede i aften den rigtige kampgejst og spilleglæde, mener Morten Olsen.

Ligesom hovedparten af de omkring 350 tilskuere ærgrede VEB-træneren sig selvfølgelig over, at tre meget tætte kampe alle faldt ud til Skovshoveds fordel.

En stærkt spillende Beiwen Zhang bragte VEB foran 1-0 ved at vinde 21-17, 21-19 over Natalia Koch Rohde. Og en føring på 2-0 lurede lige om hjørnet, da stillingen var 17-17 i afgørende sæt i herredouble mellem Zvonimir Durkinjak/Jacco Arends og Carsten Mogensen/Mads Conrad. En fræk serv ud af banen fra Carsten Mogensen overrumplede Durkinjak, og skovserne vandt 21-18.

1-1 var dog et fint udgangspunkt inden herresinglerne, som begge blev langvarige. Faktisk var stillingen stadig 1-1, da der var spillet en time og 55 minutter. I de to holds seneste møde tabte VEB 0-6 efter bare halvanden times spil.

Desværre faldt begge herresingler ud til gæsternes fordel. Victor Svendsen tabte skuffende 19-21, 23-21, 12-21 til Rasmus Gemke i sin VEB-debut.

– Jeg havde desværre ikke mere at komme med i dag, erkendte VEB-spilleren, som var slidt efter sin semifinaleplads søndag i Grand Prix-turneringen i Aarhus, ligesom nerverne særligt i første sæt drillede ham.

– Jeg havde også problemer med at finde linjerne i den store hal, ærgrede Victor Svendsen sig.

Raul Must førte næsten hele første sæt og havde sætbold ved stillingen 20-19. Han tabte dog 20-22, 15-21 til Emil Holst. Øv, øv og øv.

Dermed var kampen reelt afgjort, for i de sidste to opgør var Skovshoved storfavoritter. Clara Nistad og Emma Wengberg efterlod dog et glimrende indtryk, selv om de tabte 14-21, 19-21 til Kamilla Rytter Juhl og Anne Skelbæk. Endelig tabte Maria Helsbøl og Allan K. Nielsen 15-21, 9-21 til Christinna Pedersen og Joachim Fischer.

– Jeg synes både vores herre- og damedouble gjorde det godt. Vi kan helt sikkert godt være vores indsats bekendt, og nu ser vi frem til torsdagens udekamp i Greve, siger Morten Olsen.

Holdkampen varede to timer og 20 minutter, hvilket også indikerer, at Skovshoved bestemt ikke kom sovende til de tre point.

Kilde: Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …